Amasya’da bir anaokulunda öğretmen, öğrenci ve veliler ‘Suyun altındaki dünya’ adlı sergi için atık malzemelerden denizlerde yaşayan canlıların birebir benzettikleri maketlerini yaptılar.
Amasya Zübeyde Hanım Anaokulu’nda değerler eğitimi kapsamında öğretmen arkadaşı Duygu Kaplan ile birlikte proje tasarladıklarını belirten öğretmen Emel Çelik Yalçın, süs balıkları, köpek balığı, yunus, deniz yıldızı, ahtapot ve deniz atının yanı sıra çeşitli deniz canlılarının pet şişe, poşet, karton ve diğer atık malzemelerin de kullanımıyla hazırladıkları maketleri öğrenci ve velilerin yardımıyla hazırladıklarını söyledi.
Duygu Kaplan, “Bilindiği üzere küreselleşen dünyada gitgide beton yığını haline gelen çevremiz ve apartman katlarına sıkışan çocuklarımız için sürdürülebilir temiz çevre hedeflemekteyiz. Bu amaçla çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Geçen dönemlerde atık malzemelerden hayvanat bahçesi yapmıştık. Şimdi de suyun altındaki dünyayı sunduk" dedi.
Yıl sonu etkinlikleri kapsamında açılan sergiyi gezen Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş de okul müdürü Nurdagül Diker’den bilgiler aldı.