Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor forması giyen Joel Pohjanpalo, Venezia formasıyla Serie B'de dikkat çeken bir performans sergiliyor.

28 yaşındaki Finli forvet, Gianluca Lapadula ile birlikte krallık yarışında zirvede yer alıyor. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de boy gösteren Çaykur Rizespor, Bayer Leverkusen'den Joel Pohjanpalo'yu kiralık olarak kadrosuna katmıştı. Karadeniz ekibinin büyük umutlarla transfer ettiği Finli forvet, beklentileri karşılamayı başarmıştı.

Atmacalar'da çıktığı 33 resmi maçta 16 gol, 1 asistle oynayan yıldız oyuncu, başarılı bir sezon geçirmiş olsa da takımın küme düşmesine engel olamamamıştı.  

KRALLIK YARIŞINDA 4. SIRADADAYDI

Çaykur Rizespor'un skor yükünü çeken başarılı forvet, 20 gollü Umut Bozok, 18'er gollü Ayoub El Kaabi ve Mario Balotelli'nin ardından 16 golle krallık yarışında 4. sırayı almıştı.

ALEX DE SOUZA'DAN BU YANA BİR İLK

Hatırlanacağı üzere Süper Lig'de 30. haftanın açılış maçında Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor, evinde Trabzonspor'u 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı. Takımının 3 golünü de penaltıdan atan ve galibiyeti getiren Finli forvet, Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza'dan sonra bir ilki başarmıştı. Pohjanpalo, Brezilyalı yıldızdan (Mayıs 2011'de vs Ankaragücü) bu yana bir Süper Lig maçında üç penaltı golü atan ilk oyuncu olmuştu.

2.5 MİLYON EURO BONSERVİSLE VENEZIA'DA

Başarılı geçen Türkiye macerası sonrası Avrupa'dan birçok talibi olan 28 yaşındaki golcünün yeni durağı İtalya oldu. Serie B ekiplerinden Venezia, 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Joel Pohjanpalo'yu kadrosuna kattı ve milli oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzaladı. Yeni takımında kalitesini ispatlayan yıldız oyuncu, gollerine devam etti.

MODENA MAÇINA DAMGA VURDU

Takımın hücumda skor yükünü çeken Pohjanpalo, 35. haftada Modena'yı konuk ettikleri maça damga vurdu. Venezia, sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrılırken Finli oyuncu, attığı 4 golle galibiyeti getiren isim oldu.

GOLLERİ VE ASİSTLERİYLE TAKIMIN YÜKÜNÜ ÇEKİYOR Gol sayısını 17'ye yükselten 28 yaşındaki oyuncu, Gianluca Lapadula ile birlikte krallık yarışında zirvede yer alıyor. Pohjanpalo, ayrıca yaptığı 6 asistle takımın en çok gol veren oyuncusu da konumunda.

Kaynak: fanatik.com.tr