Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Anadolu Lisesi (AYAL) tarafından ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında açılan resim sergisine vatandaşların ilgisi yoğun oldu.
21. AYAL Kültürel Etkinlikleri kapsamında okul öğrencilerinin yapmış oldukları eserler, AYAL’ın geleneksel resim sergisinde buluşturuldu.
AYAL’ın usta sanatçı tadındaki sergide öğrencilerin coşkusu dikkatlerden kaçmazken, 100’ün üzerinde eserin yer aldığı sergiyle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Tahsin Erdem, AYAL’ın 21. Kültürel Etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 21. sini açtıkları sergiye vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Geçtiğimiz yıl 70 eserin yer aldığı sergide bu yıl sadece yağlı boya bölümünde 100’ün üzerinde eserin sergilendiğini kaydeden Erdem, “Bunların dışında bu yılki sergimizde; 18 adet pano çalışmamız var. Bu kapsamda her bir panoda 4 adet resim olduğunu düşünürsek, öğrencilerine akademik eğitim veren okulumuzun bu konudaki başarısı da ortaya çıkacaktır” dedi.
2 günlük serginin saat 10.00 ile 17.00 arasında açık kalacağını belirten Tahsin Erdem, “Öğrencilerimiz 9. sınıflarda kara kalem ışık-gölge çalışması yaparken, 9. sınıfın sonunda ise renk çalışmalarına başlıyorlar. 10. sınıfın başında ise resmin büyük sanatçılarının eserlerini inceleyip, tanımaya çalışıyorlar. 11. sınıfta ise artık kendi tarzlarını yaratıp, bu yolda ilerleyebilmenin gayretini göstermeye çabalıyorlar. Bu anlamda öğrencilerimizin özgün çalışmaları da bulunuyor. Biz okul olarak sanat öğrencisi yetiştirmiyoruz, biz akademik bir okuluz ama işini iyi yapan öğrencilerimiz sanat alanında da iyiler.” diye konuştu.
“AYAL’DE OKUMAK BİR AYRICALIKTIR. AYAL, HAYALLERİ GERÇEKLERLE BULUŞTURUR”
AYAL’ın başarılı Okul Müdürü Veli Tuncay ise; öğrencilerinin sportif alanların yanı sıra sanatta ve derslerinde oldukça büyük başarılara imza atmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Öğrencilerini sosyal etkinlikler açısından değerlendirdiklerinde, AYAL’ın son derece başarılı bir okul olduğuna işaret eden Veli Tuncay, “Mesela bu yıl ikinci dönemde hemen hemen her gün bir etkinliğimiz oldu. Bugün burada açtığımız sergimiz son etkinliğimiz olmayacak. Bundan sonrada dönem sonuna kadar iki etkinliğimiz daha var. Okul olarak öğrencilerimizin akademik yönden başarılarının yanı sıra sosyal etkinliklerle de başarılı olmaları yönünde öğrencilerimize her türlü desteği veriyoruz. Biz; öğrencilerimizin sosyalleşmesi açısından hem akademik eğitim hem de sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin içerisinde yer almaları gerektiğine inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte, üniversite yıllarında öğrencilerimizin çok iyi bir üniversiteden mezun olmaları, çok iyi bir yabancı dili bilmeleri ve çok iyi bir kariyer sağlayabilmeleri için çaba gösteriyoruz. Ama tüm bunların dışında, kariyer açısından her zaman sanatsal, kültürel ve sportif alanlara da ilgi duyulması gerekir. Bu yüzden de çocuklarımızın gelecekte güzel yerlere gelmesi de bizleri son derece mutlu edecektir. Unutulmamalıdır ki; AYAL’da okumak bir ayrıcalıktır. AYAL, hayalleri gerçeklerle buluşturur” diye konuştu.