Doğa ve doğa sporlarını tercih edenlerin yeni gözdesi Rize bayramda 10 binlerce misafiri ağırlayacak. Ayder otelleri bayram rezervasyonlarında yüzde seksen doluluk oranına ulaştı.
Haber: ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU
     

Son yıllarda alternatif turizm çeşitliliğinin artmasıyla birlikte Türkiye'nin en cazip turizm destinasyon alanlarından biri haline gelen Rize'ye  Ramazan Bayramı için yoğun ilgi olduğu, rezervasyon yoğunluğunu yüzde 80 lere ulaştığı öğrenildi.
     

İlde faaliyet gösteren otel ve turizm işletmeleri bayram hazırlıklarına başlarken yapılan rezervasyonların yerli turistlerin yanı sıra Orta Doğu ve Arap ülkelerinden de yapıldığı bildirildi.
     

AYDER CAZİBESİNİ KORUYOR
 Bölge halkı tarafından bilinen ancak doğa severlerin keşfinden sonra ünü yurt dışına kadar yayılan Ayder yaylası bayramda en fazla tercih edilen yer oldu. Her yıl yerli ve yabancı 1 milyonun üzerinde turist ağırlayan Ayder Yaylası için bu yıl da yoğun talep olduğu öğrenildi. Ayder yaylasında faaliyet yapan otel işletmecileri, pandemi sonrası ülkenin normalleşmesiyle birlikte geçen yıl Ayder yaylasının eski hareketlilik günlerine döndüğünü hatta önceki yıllara oranla daha yoğun bir sezon geçirdiklerini ifade ederek ramazan bayramı için 3 hafta öncesinden rezervasyonların başladığını ve otellerinin yüzde 80 üzerinde rezerve edildiğini söylediler. Otel İşletmecileri ,yaz rezervasyonlarının ise şimdiden dolmaya başladığını sözlerine eklediler.
     

Kültür ve Turizm Bakanlığının başlatmış olduğu GO Türkiye programı ile Rize'nin daha etkin bir şekilde reklam portföyünden yararlanmaya başladığını ifade eden Rize Kültür ve Turizm İl Müdürü Esra Alemdaroğlu Rize'de gorize ve gezsenrize platformlarımız aracılığıyla tüm güzelliklerimizi Go Türkiye programına ulaştırdık ve böylece Rize'yi 200 den fazla ülkede tanıtmış oldk" dedi 
 Bu yılın yoğun geçeceğini bayramda yapılan rezervasyonlardan öngörebildiklerini ifade eden Alemdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü "Rize'nin 2022 yılında  1.132.559 yerli, 134.928 yabancı olmak üzere toplam 1.267.487 turisti ağırlayarak turist sayısında  geçmiş yıllara oranla büyük bir artış gösterdiğini gördük.Yaptığımız görüşmelerde işletme sahipleri  bayram rezervasynlarının yoğun olduğunu ancak asıl hareketliliğin yaza doğru başlayacağını söylediler. Rize bugün sadece doğa turizmi açısından öne çıkmıyor. Turizm alanlarımız çok genişledi.Bu alanlarla beraber çeşitlilğimizde arttı. Bugün muhteşem doğamızın yanında kalelerimiz, köprülerimiz gibi kültürel gezi alanlarımızla birlikte heliski, traking,rafting,snowboard ve hatta ahşap araba yarışları gibi çok şeşitli doğa sporları,turizm çeşitliliğimizi artırdı."