Bağcılar’da, yeni girişimcilerin ortaya çıkması ve iş hayatına atılması amacıyla KOSGEB ile birlikte başlatılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi yoğun ilgi gördü. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, KOSGEB girişimcilik sertifikası sahibi olacak.
Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen girişimcilik kursuna katılan Kadınlar Akademisi mezunları, hazırladıkları iş planını sunum olarak anlatıyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, KOSGEB girişimcilik sertifikası sahibi olacak. Bağcılar Belediyesi, ülkemizdeki kadın girişimciliğini geliştirip teşvik etmek, kendi işini kurmak isteyen kadınlara yönelik KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başlattı.
Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen girişimcilik kursuna Bağcılar Belediyesi Kadınlar Akademisi mezunları katılıyor. Kursiyerlere uygulamalı girişimcilik eğitimi veren Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş, kursiyerlerin, yeni bir iş kurabilmeleri için hangi yolları izlemeleri, işlerini nasıl geliştirecekleri, iş planlarını nasıl hazırlayıp sunacakları, devlet teşvikleri, E- Ticaret ve yeni iş fikirleri gibi birçok konuyu öğrenme fırsatı bulduklarını ifade etti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür eden kursiyerler de KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitiminin vizyonlarına vizyon kattığını belirtti.
Kursiyerlerden Yasemin Urhan, kursa başladıktan sonra girişimciliğe bakışının değiştiğini belirterek, “İş fikrinin nasıl oluşturulabilineceği, pazar araştırması, pazarda nasıl rekabet edileceği, iş fikrinde nasıl farkındalık oluşturulacağı, bir iş fikrinin nasıl iş planına döküleceği gibi birçok konuyu öğrenme fırsatı buldum. Bu eğitim benim için klasik girişimcilik algısından modern girişimcilik algısına bir geçiş oldu diyebilirim” şeklinde konuştu.
“ÖĞRENDİKLERİMİ EŞİMLE PAYLAŞIYORUM”
Eşinin iş yeri olduğunu ifade eden Ayten Adıgüzel de edindiği bilgileri şöyle paylaştı: “Bilmediğimiz birçok şeyi burada öğrenme fırsatımız oldu. Bu program da girişimcilikte yaptığımız hataları, o hataların hangi bakış açılarından kaynaklandığını anlayabiliyoruz.”
“TÜRKİYE’NİN GİRİŞİMCİ BELEDİYESİ”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediye olarak gençler, engelliler ve kadınlar başta olmak üzere her yaştan ve her kesimden ilçe sakininin iş sahibi olması için önemli projeleri hizmete sunduklarını belirtti. "Güçlü ekonomiler yerelden başlar" anlayışıyla hareket ettiklerini anlatan Çağırıcı, “Girişimcilik ve girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve 21. yüzyıl şartlarında rekabet edebilen girişimcilerin oluşması için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edeceğiz” dedi.
KOSGEB’TEN 100 BİN TL DESTEK
Eğitimin temel amacının girişimciliğe klasik bakış açısını değiştirmek ve girişimci adayının vizyonunu geliştirmek olduğunu ifade eden Girişimcilik Danışmanı Remzi Durmuş, bu eğitimde, bir işletmenin nasıl kurulacağı, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikrinin geliştirilmesi, girişimcilik egzersizlerine ve bir iş planının nasıl oluşturulacağına kadar birçok konuyu öğrettiklerini belirtti. Durmuş, “Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz aldıkları sertifika ile işlerini açtıklarında KOSGEB’ten 30 bin TL hibe, 70 bin TL faizsiz kredi alabilecekler” şeklinde konuştu.