Rize’nin hem Cumhurbaşkanın hem de kendi memleketi olması nedeniyle ayrı bir önem arz ettiğini belirten Memişoğlu: “Rize’nin sağlıkla ilgili durumunu ve gelecekle ilgili taleplerini vizyonunu öğrendik. Rize sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi hem benim memleketim onun için buraya ayrı bir önem verdiğimizden deprem bölgesini ziyaretimizden sonra ikinci ziyaretimizi buraya yaptık.

Herkesin merak ettiği şehir hastanesinde Türkiye'nin ve belki de en güzel, şehir hastanesini en kısa zamanda milletimizin hizmetine sunacağız. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı bizlere bunu bir an önce milletimizin hizmetine sunmak. Bu esasında Rize'de sağlıkla ilgili problemlerin çok büyük bir oranda azalmasını ve hatta bitmesine vesile olacaktır.

 Sağlık Bakanlığı olarak hedefimiz Rize’de çözülmeyecek hiçbir sağlık sorununun kalmaması. Yani Rizeli veya Rize'deki bir hastamızın veya rahatsızlık duyan vatandaşımızın başka bir yere sağlık hizmeti almak için muhtaç olmamasıdır. İnşallah bunu sağlayacağız.

Ben burada bizi misafir eden bütün Rizeli hemşerilerimize canı gönülden bize sarılan ve bizi bağrına basan tüm Hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Çok duygusal anlar da yaşanıyor. İnşallah bizi milletimize devletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hemşerilerimize mahcup etmez. Daha sık sık beraber olacağız. Ben sahayı dolaşacağım sahanın dertlerini dinleyeceğim merkez yeri Ankara'da bunları çözmek için hep beraber çalışacağız. Sizlere teşekkür ediyorum.”