Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Laboratuar tetkiklerinde dünya çapında hastasına en hızlı cevap veren ülkelerin başında geliyoruz” dedi.
Sağlık Yatırımları Değerlendirme Toplantısı kapsamında Sakarya’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada, “İster Almanya, Fransa, Hollanda, ister Amerika, röntgen filmlerinde gerek laboratuvar gerekse MR gibi ileri tekniklerde dünyanın en hızlı hastasına cevap veren ülkelerin başında geliyoruz. Acil hizmetlerinde ve hizmet sunumunda yakaladığımız bu başarıyı neye rağmen yakaladık OECD ortalamasına göre, hekim sayımız bu ortalamanın yarısı. OECD ortalamalarının üzerinde hizmet verme kalitesi varsa bu, ülkenin sağlık alanındaki iki şeyini gösterir. Birincisi, iyi yönetildiğini, ikincisi de sağlık hizmeti sunanların fedakarlığı ve gayretini. Hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da bu hizmeti alırken duygusal değil, sağduyulu, sabırlı ve reel olmalarını arzuluyoruz. Daha iyisini yapmak için gece gündüz çalışan yönetim anlayışı var. İnşallah çok daha iyisini ekibimiz, hekimimiz ve sağlık çalışanlarıyla hep birlikte yakalayacağız” diye konuştu.
Ziyaretler kapsamında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni gezerek incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin temelinin bir ay içinde atılacağını açıkladı. Hastanede Hiperbarik Oksijen Tedavisi Odasını ve yeni açılan Kardiyoloji Yoğun Bakımı’nda incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.