Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen ‘Yeni Alınan İş Makinelerinim Hizmete Sunulması ve 2015 yılı Yaz Çalışma Sezonu Açılışı’ programına katıldı.
İl Özel İdaresi Asfalt Tesisleri’nden düzenlenen programa Bakan Yılmaz’ın yanı sıra, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, diğer protokol üyeleri ve işçiler katıldı.
Programda konuşan Bakan Yılmaz, “Edirne’den, Kars’a kadar yaklaşık bin 700 kilometre. Sivas’ın toplam karayolu alanı 8 bin 500 kilometre dolayısıyla Türkiye’nin bir ucundan kat kat daha fazla karayolu alanımız var. Bunu neden söylüyorum birçok köyümüzün hala ihtiyacı var. Sivas’ın merkez nüfusu 2011’e göre 6 bin arttı ancak köylerimizden ve ilçelerimizden göç var. 2011 göre kıyaslandığında 4 bin kişi Sivas’tan ayrıldı. Merkezin nüfusu artıyor köylerin nüfusu azalıyor. Niye azalıyor? Yolunda sıkıntı var, suyunda, okulunda, sağlık tesisinde sıkıntı var ve arazi kurak olduğundan gelir elde edemiyor. Dolayısıyla bizim ne yapmamız lazım yol sıkıntısını gidermemiz lazım, sağlık problemini çözmemiz lazım, evladına daha iyi bir okul sağlamamız lazım, kanalizasyonu sağlamamız, çöp sorununu gidermemiz lazım yapmamız gereken çok iş var vaktimiz çok az. Yapacak işlerimizi vaktimizden daha fazla dolayısıyla ben bütün kardeşlerimin İl Özel İdaresi’nin altında görev alan ve köye hizmet götüren kardeşime kadar mutlaka gece gündüz demeden menzile yüz akı ile varmak için kendilerine verilmiş bir fırsat olarak değerlendirerek çok gayretli çalışmaları lazım. İl Genel Meclisi üyelerinden beklediğim ricam şu hangi köyümüze hizmet gidecek köyümüzü mutlaka bilmesi lazım.”dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise, “Yaz sezonunun açılışı için bugün hep beraber tek yürek ve tek vücut şeklindeyiz. Sivas İl Özel İdaresi son yıllarda araç parkını geliştirme noktasında almış olduğu kararı hızlı bir şekilde yerine getirmeye devam etmektedir. 416 tane aracımız var sın iki yılda almış olduğumuz araç sayısı 101 adet temel gayemiz sahada hızlı hareket etmek vatandaşımızın sorunlarına hızlı şekilde cevap verebilmek en büyük gayemiz en büyük mücadelemizdir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan dua ile birlikte Bakan Yılmaz ve beraberindekiler yaz sezonu açılışını gerçekleştirdi. Açılış sırasında kurban kesimi anında Bakan Yılmaz, yanında bulunan çocuğun kurban kesimini görmemesi için çocuğun gözlerini kapattığı görüldü.
Bakan Yılmaz daha sonra işçiler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.