Bayburt’ta kasapların kıyma mesaisi Bayburt’ta kasapların kıyma mesaisi

19 Mayıs Gençlik Haftası çerçevesinde 3’üncü Ordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından Bayburt’ta konser düzenlendi. Olumsuz hava şartları sebebiyle Kapalı Spor Salonu’nda organize edilen konserde, bando takımı marşlardan ve türkülerden oluşan 11 eser seslendirdi.

Albay İbrahim Aygören emir komutasındaki bando takımı, milli ve manevi duyguları harekete geçiren, 7’den 70’e herkesin ezbere bildiği marşları söylediler. Salonu dolduranlar, marşlara ve türkülere hep bir ağızdan eşlik ettiler. Türkülerin ve marşların ardından, bando solisti tarafından Orhan Şaik Gökyay’ın ’Bu Vatan Kimin’ şiiri seslendirildi. Büyük beğeni toplayan şiirin sonunda salondakiler, bando takımını ayakta alkışladılar.

Milli ve manevi duyguları kabartan, güzel anlar yaşatan bando takımına teşekkür eden Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, "3. Ordu Komutanlığımıza huzurlarınızda teşekkür ederim. Kıymetli hemşehrimiz, Milli Savunma Bakanımız Yaşar Güler paşamıza da ayrıca çok teşekkür ederim. Geçtiğimiz hafta, Milli Savunma Bakanlığının Mehteran Birliği’nin konserini izlemiştik. Şimdi de 3’üncü Ordu Bölge Komutanlığının konserini dinledik. Hepsinin ayaklarına sağlık hoş geldiler, şeref verdiler. Milli ve manevi duygularımızı kabarttılar, bize çok güzel anlar yaşattılar. Sizlerin şahsında Türk Silahlı Kuvvetlerimize, bütün askerlerimize, bütün Mehmetçik’e Bayburt’tan selamlarımı sunuyorum. Allah ayaklarınıza taş değdirmesin, yollarınız, bahtlarınız hep açık olsun. Ay yıldızlı al bayrağımız her zaman dalgalansın diyerek, hepinize saygılarımı sunuyorum" dedi.

Vali Eldivan’ın ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya da 3’üncü Ordu Bölge Komutanlığı Bando Takımına verdikleri konserden ötürü teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, plaket takdime geçildi. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya ve günün anısına bando takımı şefi Albay İbrahim Aygören’e plaket takdiminde bulundu.

Konser programı, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.