Cumhur İttifakı’nın Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkan Adayı Olan ve Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, yeniden belediye başkanı seçilmesi durumunda, trafik yoğunluğunu azaltacak projelerin yanı sıra şehirdeki otopark sorunu çözecek bir projeyi hayata geçireceklerini ifade etti.

Bartın Belediye Başkanı Fırıncıolu, yaptığı açıklamada yeniden seçilmesi halinde yeni dönem projeleri arasında yer alan 750 araç kapasiteli Katlı Otopark Projesiyle ilgili detaylı bilgi verdi. Kent merkezindeki trafik sorununun çözümü için yaya ve taşıt köprüleri, yeni çevreyolu ve kavşak düzenlemeleri, akıllı ulaşım altyapısı toplu taşıma iyileştirmeleri, yaya ve bisiklet yolları, trafiği hafifletme stratejileri, çevresel duyarlılıktan oluşan Yeni Trafik Master Planı Projesi ortaya koyduklarını belirten Başkan Adayı Fırıncıoğlu, otopark sorunuyla ilgili de çalışma yapacaklarını ifade etti.

“Otopark Sorununu Çözeceğiz”

Projenin detaylarını anlatan Başkan Adayı Fırıncıoğlu, "Bartın Belediyesi olarak, şehrimizin trafik sorunlarına çözüm getirmek ve otopark sıkıntısını gidermek amacıyla büyük bir projeye daha imza atacağız. Kent merkezinde mevcut İl Sağlık Müdürlüğü’nün bulunduğu alana modern ve kullanışlı bir katlı otopark inşa edeceğiz" dedi.

Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı Rektör Uzun, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği toplantısına katıldı

"Rahatlıkla araçlarını park edebileceği alan olacak"

Fırıncıoğlu, proje ile daha konforlu bir yaşam hedeflediklerini belirterek, "Bu proje, hem şehir trafiğini rahatlatarak ulaşımı kolaylaştıracak, hem de şehir merkezinde park yeri bulma sıkıntısını ortadan kaldırarak şehir sakinlerimize daha konforlu bir yaşam sunacak. Toplam 750 araçlık geniş bir kapasiteye sahip olan otoparkımız, şehir merkezinde araç parkı konusunda yaşanan sıkıntıları çözecek. Hem yerel halkımızın, hem de şehri ziyaret eden misafirlerin rahatlıkla araçlarını park edebileceği bir alan olacak" diye konuştu.