Samsun Kültür Yolu Festivali sona erdi Samsun Kültür Yolu Festivali sona erdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, 24-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Gastro Bodrum Festivaline “Onur Konuğu” olarak katıldı.

Afyonkarahisar’ın ünlü lezzetlerinden sucuk döner, musakka, bükme, haşhaşlı lokum ve ekmek kadayıfı gibi birçok ürün, festivale katılanların beğenisine sunuldu. Bu eşsiz tatlar ünlü şeflerin de büyük ilgisini çekti. Kentin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı festivalde Başkan Köksal, “Yerel Yönetimlerin Gastronomi/Gastronomi Turizmi Üzerindeki Önemi” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi olarak festivale onur konuğu olarak katılmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Köksal, “Yöresel lezzetlerimizi 12 ülkeden gelen ünlü şeflere ve Bodrum halkına tanıtıyoruz. Damakları şenlendiren lezzetlerimiz festivale adeta damga vurdu. Afyonkarahisar’ın eşsiz lezzetlerini tanıtmak ve dünya ile buluşturmak bizim için büyük bir onur. Bodrum halkının misafirperverliğini ve desteğini unutmayacağız. Bu lezzetler, sadece Afyonkarahisar’ın değil, Türkiye’nin gastronomi hazinesinin birer parçası. Dünya mutfağına katkımızı göstermekten gurur duyuyoruz. Gelecek yıllarda da bu tür etkinliklerde Afyonkarahisar Belediyesi olarak gastronomi dünyasına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ve festivale destek veren herkese misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.