ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği projeler kapsamında içerisinde sanat ve spor etkinliklerinin yer aldığı 'Mobil Uygulama' projesini hayata geçireceklerini bildirdi.

Başkan Mansur Yavaş, Hacettepe Ekonomi Topluluğu'nun düzenlediği söyleşide, Hacettepe Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerden yoğun ilgi gören Başkan Yavaş, öğrencilere Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Yavaş, tek amaçlarının kentteki insanların sıkıntılarını çözmek olduğunu ve ekonomiyi ayağa kaldırarak, fakir sayısını azaltmak ile daha çok istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Başkanlığa seçildikten sonra Başkentlilerden aldıklarını vergilerin nerelere harcandığını göstermek istediklerini kaydeden Başkan Yavaş, "Elektronik ihale sistemi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Katılımcı bir yönetim anlayışını benimsedik. Çeşitli konularda çalıştaylar yaparak, uzmanların önerilerini dinledik. Tasarruf ediyoruz ama muhalefet bunu bir kenara koyduğumuzu düşünüyor ve ‘buradan yatırımlarını yap’ diyor. Sadece eskiden kalma 400 milyon lira borcumuz var. Hacizler yağıyor. Bir yandan bunlarla boğuşuyoruz, diğer yandan yatırım yapmaya çalışıyoruz" dedi.

'ANKARA’NIN HER YERİNDE TARIM, ÜRETİM POTANSİYELİ VAR'

Başkan Yavaş, Ankara’nın ilçelerine yönelik gerçekleştireceği ‘Kırsal Kalkınma’ projelerinin yer aldığını ifade ederek, "Polatlı’da soğan, Beypazarı’nda havuç, Ayaş’ta domates var. Ankara’nın her yerinde tarım var, üretim potansiyeli var. Üretimi yapmayı bilenler var. Köylerdeki vatandaşlara sözleşmeli üreticilik yaptıracağız. Halk Market dediğimiz projemizle üreticiden aldığımızı tüketiciye sunacağız. Çayyolu’nda da, Mamak’ta da ‘Halk Market’ olacak. İhtiyaç sahipleri onlara dağıttığımız kartlarla gidip uygun fiyatlı alışveriş yapabilecek. Köylü zenginleşecek, Ankaralılar ihtiyaçlarını ucuza alacak. Kart sistemi kullanamayanlar için de gıda yardımlarımız devam edecek. Bu aslında büyük bir organizasyon, bir iki aya başlamış olacağız" diye konuştu.

‘GENÇLERİN NE İSTEDİĞİNİ ANLAMAMIZ GEREKİYOR’

Öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği 'su indirimi' ve 'kampüslerde çorba ikramı' projeleri dışında yeni projelerin yer alacağının müjdesini veren Başkan Yavaş, şunları söyledi:

"Yeni bir ‘Mobil Uygulama’mız var, bu uygulamayla ilgili sürprizlerimiz olacak. Bu uygulama gençlerimizin hayatını çok kolaylaştıracak. İçinde birçok şey olacak, sanat ve spor etkinlikleri bildirilebilecek. En büyük desteğimiz onların rahat bir eğitim hayatı geçirmeleri için olur. Sıkıntılarını ortadan kaldırmamız, bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmamız olur. Gençlerin ne istediğini iyice anlamamız ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Bunu da bu ‘Mobil Uygulama’ aracılığıyla yapabileceğimize inanıyorum. Burs vermek isteyenlerle ihtiyacı olan öğrencileri buluşturduğumuz bir projemiz var. Ayrıca, konserler, duvar boyama etkinlikleri, robot yarışmaları, PubG turnuvaları, spor turnuvaları gibi taleplerini karşılamaya hazırız."