DÜZCE(İHA) - Düzce'de yüksek kesimlerde kar yağarken, Karadeniz'de fırtına etkili oluyor. Kar yağışı ve fırtınanın önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.
Yurdun bir bölümünde kar yağışı, Batı Karadeniz'de de fırtına etkili oluyor. Fırtına nedeniyle dalgalar oluşurken su mendireği aşıyor. Fırtına uyarısı ile birlikte balıkçı tekneleri de limana demir attı.
Uyarılar pey peşe geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, Batı Karadeniz kuvvetli fırtına uyarısı yapılarak, 'Batı Karadeniz'de rüzgarın pazar günün ilk saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan, pazar öğle saatleri ile pazartesi günü 29 Aralık 2025 gece saatlerine kadar batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, 30 Aralık 2025 akşam saatlerinde batısında, 31 Aralık 2025 günün ilk saatlerinde doğusunda etkisini kaybetmesi beklenmektedir' denildi.
Kar yağışı sürecek
Kuvvetli kar yağışı ile ilgili '28 Aralık 2025 Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Zonguldak, Düzce, Bartın, Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) kar yağışı bekleniyor. Yağışların, kıyı kesimlerde yağmur şeklinde başlayarak zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların, 29 Aralık 2025 Pazartesi akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don ile tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır' açıklamalarda bulunuldu.




