Bayburt’ta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanında ki etkinliklerle kutlandı.
Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde sabah saatlerinde tören düzenlendi. Saygı duruşundan ve İstiklal Marşı’ndan sonra Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapıldı.
Daha sonra Genlik Merkezi önünden başlayıp Atatürk Anıtı önünde sona eren “gençlik yürüyüşü” gerçekleştirildi.
Atatürk Anıtı önündeki törenlerde gençlere seslenen İl Gençlik ve Spor Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, gençlere çalışmak ve üretmekle sorumluluğu olduklarını söyledi. Karakaşoğlu, “Geleceğin Türkiye’sini inşa etmek her gencimizin en önemli görevlerinden biridir. Ülkemiz bugün sizlerden aldığı güçle büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda mesafeler kat etmiştir. Bugünün gençleri, geleceğin büyükleri ve yöneticileri olarak lider ülke Türkiye hedefine bizleri ulaştıracağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu hedefe ulaşırken ahlak güzelliği, karakter sağlamlığı, ilim ve bilgi ile donanma sizlerden beklediğimiz en önemli hasletlerdir. Kurtuluş mücadelemizin başladığı bu günü coşkuyla kutlamak, sizlerin hakkı ve en büyük sorumluluğudur. Bu kutlu gün, bu milletin bağımsızlığına, vatanına verdiği kıymetin bir nişanesi olarak tarihin şerefli sayfalarında yerini almıştır.” dedi.
Bayburt Valisi Yusuf Odabaş’a günün anısına çiçek takdim edilmesinden sonra Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit tarafından uluslararası yarışmalarında ve Türkiye’deki yarışmalarda derece yapan sporculara ödül verildi.
Daha sonra halkoyunları gösterisi, müzik dinletisi ve sportif gösteriler yapıldı. Akabinde ise resim, tezhip, ebru, fotoğraf stantları gezildi.
Törenlere Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Deniz, Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sezgin Akbulut, bazı kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.