Bir zamanların gözde mesleği terzilik, hazır giyime yeni düştü. Terzilik, hazır giyime olan talebin artması ile terzi çırağının yetişmemesinden dolayı unutuluyor.
Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Ertuğrul Pasajında 55 yıldır terzilik mesleğini sürdüren Hasan Gülbaytar, terzilik mesleğinin artık son çırpınışlarını yaşadığını belirterek terziliğin yıllar sonra unutulacağını söyledi.
Şimdilerde sadece yama, pantolon paçası gibi tamirat işlerini yaptıklarını söyleyen Gülbaytar, "Artık bu meslekte çırak yetişmiyor ve günümüzde yetişmesi çok zor. Terzilik mesleği bitmiş durumda. Biz de son çırpınışlarımızı yaşıyoruz. Vatandaşlar artık ucuz ve hazır giyimi tercih ediyor. Hazır giyim ve hızla gelişen teknoloji terzilik mesleğini bitiriyor. En kaliteli kumaşları kullanıyoruz, en güzel işçiliği yapıyoruz ama artık kimse kaliteye dikkat etmiyor. Bu meslek yıllar sonra unutulup gider. Artık eskisi gibi elbise diktirilmiyor. Şimdilerde sadece ufak tefek sökükleri, pantolon paçaları gibi işleri yapıyoruz" dedi.