ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU
Meclis Genel Kurulu, içerisinde emekli maaş artışı,geçici işçi düzenlemesi,bayram ikramiyesininde yer aldığı   20 maddelik torba teklifi  kabul etti.Teklifle Çaykur işçileri de olmak üzere,geçici işçilerin çalışma süresi 11 ay 29 gün oldu, kadronun önü açıldı.
    Çaykur'da çalışan geçici işçiler çarşamba günü Öz Gıda iş Sendikasının Cumhuriyet Meydanında yapmış olduğu basın toplantısında, geçici işçiler için hazırlanan kanun teklifinin beklentilerini karşılalamayacağını, çalışma sürelerinin kurumun insiyatifinde olacağını dile getirerek tepki göstermişti.Kanun olduğu şekliyle kabul edildi. 
      Yeni kanuna göre geçici iş pozisyonlarında çalışanların çalışma süreleri aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılabilecek. Bu sürenin belirlenmesinde idare, kurum ve kuruluşun bağlı veya ilgili olduğu bakanlık yetkili olacak.
     Sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçişi yapılamadığından geçici iş pozisyonlarında çalıştırılmaya devam edilen işçilerin, bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık veya emeklilik aylığı bağlanmasına hak kazanacakları tarihte iş sözleşmelerinin sona erdirilmesini zorunlu tutan düzenleme yürürlükten kaldırıldı. Bu şekilde iş sözleşmesinin sürdürülmesi ya da sona erdirilmesi kararının sözleşmenin taraflarına bırakılması amaçlanıyor.
     İdare, kurum ve kuruluşlar tarafından çalıştırılan geçici işçiler, çalıştırıldıkları iş yerlerinde geçirdiği hizmet süresi esas alınarak bu işyerlerinde boş olan sürekli işçi kadrolarına geçirilecek.