ADANA'da Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, “Dünya Temizlik Günü”nde Kasım- Sacide Ener Ortaokulu öğrencileri ve Çevrecilerle birlikte çöp toplama etkinliğine katıldı.
Dünya genelinde doğaya atılmış çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 21 Eylül’de düzenlenen “Dünya Temizlik Günü”,  çöp toplama etkinliği ile Seyhan Belediyesinin öncülüğünde öğrenci, çevreci ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Başlangıç noktası Kasım-Sacide Ener Ortaokulu olan Çöp toplama etkinliğine Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da katıldı. Etkinlik öncesi okul Bahçesinde konuşan Başkan Akay, etkinlikle temiz bir çevre için farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
"VATANDAŞIMIZIN ÇEVREYE DUYARLI OLMASINI BEKLİYORUZ”
Vatandaşlardan çevreye duyarlı olmalarını beklediklerini ifade eden Başkan Akay, “Dünya Çöp Toplama Günü nedeniyle biz de öğrenci kardeşlerimiz de sembolik olarak konuya dikkat çekmek amacıyla bizzat çöp topladık. Bulunduğumuz yerlerin temizliği artık başka bir şekilde de önemli. Artık insanların hakları var. Çevre hakkı insan haklarının en önemlilerinden bir tanesidir. Bu nedenle çevrenin temiz olması çok önemli hale geldi” dedi.