Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,() - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı ilçesinde 4 gün sürecek Kamp ve Karavan Turizmi Festivali başladı.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Sandıklı ilçesi düzenlenen ve 4 gün sürecek Kamp ve Karavan Turizmi Festivali Belediye Meydanı'nda Turizm Lisesi ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri ile ilçedeki termal otel çalışanlarının katıldığı yürüyüşle başladı. Kapalı pazar yerinde kadar yürüyen katılımcılar, burada karavancılarla bir araya geldi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Adalet Atacan, "Afyonkarahisar'da turizm çeşitliliğini artırmanın gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda kamp ve karavan turizminin Afyonkarahisar'a önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Çöl ise "Ülkemizin, ilimizin göz bebeği Akdağ Tabiat Parkı'nda bu tür çeşitli etkinlikleri devam ettirmek arzumuz ve isteğimizdir. Bu tarz güzel bir mekanı ilçemize ve Sandıklı Belediyemize kazandıran önceki dönem Orman ve Su işleri bakanımıza canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. O bir adımdı. O adımın sonuçlarında da böylesine kıymetli misafirleri Sandıklı'mıza getirmek oldu" diye konuştu.

Kaymakamı Eflatun Can Tortop ise; "Buraya gelen misafirlerimiz ile güzel dostluklar geliştireceğiz. Karavan turizmini temsilen gelen değerli arkadaşlarımızın, başta sosyal medya olmak üzere burada gördükleri güzellikleri paylaşmalarını kendilerinden rica ediyorum. Böylelikle ilçemizin gelişmesine de ciddi anlamda katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Bir Tutkudur Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Hayriye Yıldız ise "Antalya, İzmir, Trabzon, Ordu kısacası Türkiye'nin her yerinden herkes var. Çok mutluyuz. Herkesi bekliyoruz. Pazartesi günü Sandıklı'ya tekrar gelip Afyonkarahisar'a gideceğiz ve buradan da kortej sonrası dağılacağız" dedi.

Konuşmaların ardından karavan sürücüleri ve diğer katılımcılar polis eskortu eşliğinde ilçe turu yaptı.

FOTOĞRAFLI