MERSİN’in Erdemli ilçesinde bulunan Akkale Antik Liman Yerleşimi’nde sürdürülen kazıların 3'üncü sezon çalışmaları başladı.
Mersin Müzesi ve Mersin Üniversitesi Kilikia Arkeolojisini Araştırma Merkezi işbirliği ile Erdemli ilçesi Tırtar Mahallesi sınırları içerisindeki Akkale Antik Liman Yerleşimi’nde, Doç. Dr. Ümit Aydınoğlu’nun bilimsel danışmanlığında sürdürülen kazıların 3'üncü sezon çalışmalarına start verildi. 
Modern Kumkuyu Marinası'nın bulunduğu alanda yer alan Akkale Antik Liman Yerleşimi, sahip olduğu kalıntılarla, Mersin ve çevresindeki Geç Antik Dönem (MS 4-7 yy) deniz ticareti için önemli bir ikmal noktası olarak biliniyor.  Yerleşimdeki konaklama mekanı, hamam, sarnıçlar ve depolar gibi yapılarla Akkale deniz ticareti yapan gemiciler için bir konaklama ve ihtiyaçlarını karşılama merkezi olarak faaliyet gösterdiğini anlatan Doç. Dr. Aydınoğlu, "Antik Liman Yerleşimi, Doğu Dağlık Kilikia Bölgesi'nin doğu sınırını oluşturan Lamos (Limonlu) Nehri'ne oldukça yakın konumu ile gerek ekonomik gerekse stratejik açıdan önemli bir noktada yer almaktadır" dedi. 
Doç. Dr. Aydınoğlu, Akkale’nin konumu, limanın kırsal ile kent arasındaki bağlantıyı sağlaması gibi özelliklerin de önemli olduğuna vurgu yaptı.
Antik yerleşimdeki bu sezon kazı çalışmalarının bir ay sürmesi planlanıyor.