İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,()-BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,  Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği’nin genel kurulunda, birlik başkanı seçildi. Genel kurulda açıklamalarda bulunan Aktaş, “Amacımız belli, şehre ekonomik değer katabilir miyiz, elimizdeki imkanları doğru kullanabilir miyiz. Bu çalışmalar yeşillik olsun, şirinlik olsun diye yapılmıyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi himayesine geçtikten sonra tüm ilçe belediyeleri ile turizmle ilgili kamu ve özel tüm paydaşların bir araya getirecek şekilde yeniden yapılanma sürecine giren Bursa Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği’nin genel kurulu Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Genel Kurulda birlik başkanlığına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, birinci başkanvekilliğine İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta ve ikinci başkanvekilliğine de Serhat Tosun oybirliğiyle seçildi.

Bursa'nın turizmden daha fazla nasıl pay alabileceği ve 2018 yılında şehre gelen yabancı turistlerin sıralamasının açıklandığı toplantıda, Bursa’ya en çok Suudi Arabistan'dan turist geldiği açıklandı. Açıklanan istatistiklere göre Bursa’ya yılda 52 bin 373 Suudi Arabistanlı turist gelirken, bu turistler 225 bin 766 gece konaklama ile birinciliği elinde bulundurdu. Kuveyt 49 bin 458 giriş, 152 bin 064 gece konaklama ile ikinci, Malezyalı turistler ise 21 bin 555 giriş ve 24 bin 433 gece konaklama ile üçüncü oldu.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE ÇİRKİN TURİZM KAMPANYASI

Suudi Arabistanlı turistlerin Türkiye ve özellikle Bursa’yı tercih etmeleri üzerine Suudi Arabistan'da hazırlanan ve sosyal medyada yayınlanan videolarla Türkiye’yi karalama kampanyası başlatıldı. Videoda Türkiye'de bulunan bıçaklı gaspçıların yerini turizmcilerin aldığı vurgusu yapılırken, Türkiye’de yaşanacak olumsuzluklar vurgulanarak Türkiye’ye gidilmemesi gerektiği işlendi.

“KİMSENİN BURSA’YI VE BURSA TURİZMİNİ ÜZMEYE HAKKI YOKTUR”

Yurt dışında çeşitli fuarlarda Bursa’nın tanıtımı için çalışmalar yürüttüklerini belirten Aktaş, bu konuda acente ve otellere de büyük bir görev düştüğünü belirtti. Turizmden pay alan herkesin bunun için çalışması gerektiğini vurgulayan Alinur Aktaş “Biz aracıyız, gittiğimiz fuarlarda kendimizi değil Bursa’yı ve Bursa’nın değerlerini tanıtıyoruz. Acentelerle ve otellerle birlikte gidiyoruz, onların performansı ve katılımı bu konuda çok önemli. Her bir kardeşimizin, her esnafın, her taksicinin, otel sahiplerinin, işletmeci ve yöneticilerinin yani bu şehirde bu konunun tarafı olan, paydaşı olan herkesin bu işte sorumluluğu vardır. Kimsenin Bursa’yı ve Bursa turizmini üzmeye hakkı yoktur” dedi.

Hanla bölgesinde yapacakları çalışmalara da değinen Aktaş “Amacımız belli, şehre ekonomik değer katabilir miyiz, elimizdeki imkanları doğru kullanabilir miyiz. Bu çalışmalar yeşillik olsun, şirinlik olsun diye yapılmıyor” şeklinde konuştu. Hanlar bölgesinde inlemeleri tamamladıklarının altını çizen Aktaş “Hanlar bölgesinde bu akşam nasip olursa arkadaşlarımız zaman ayırdı ve bazı tespitler yapıldı. Otopark, aydınlatma, temizlik, güvenlik gibi bütün konularla ilgili çalışma yürüteceğiz” açıklamasında bulundu.

FOTOĞRAFLI