Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - RESSAM Turhan Ekici'nin yağlıboya çalışmalarından oluşan figüratif eserleri Mall Of Antalya Alışveriş Merkezi'ndeki sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Güzel Sanatlar Derneği'nin (GÜSAD) organizasyonuyla Mall Of Antalya Alışveriş Merkezi Sanat Galerisi'nde açılan resim serginin kurdelesini GÜSAD yönetim kurulu üyeleri ile ressam Turhan Ekici birlikte kesti.

GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel, yaptığı konuşmada, "Rurhan Ekici, Antalya'mızın duayen ressamlarından biri. Yaşadığımız şehre sayısız ressam kazandırdı. Eserleri, ülkemizde ve yurt dışındaki birçok ünlü sanat galerilerinde sergilendi. Üstadımızla gurur duyuyoruz" dedi.

Turhan Ekici de 2019 yılı için bazı galerilerden sergi davetleri aldığını, atölyesinde işlerinin yoğunlaştığını, gece geç saatlere kadar çalıştığını belirtti. Ekici, "GÜSAD yöneticileri ziyaretime bir öneriyle geldiler, bana destek olmak istediklerini söylediler. 'Organizasyonunu biz yapacağız, senin adına kişisel sergi açacağız. Sen sadece açılışına katılacaksın' dediler. Son bir yılda ürettiğim tablolarımı alıp galeriye taşıdılar" dedi.

AVM'yi renklendiren, yoğun ilgi gören resim sergisinde Turhan Ekici'nin 30 eseri yer aldı. Sergi 30 Mart Cumartesi gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI