MERSİN'in merkez Mezitli ilçesi, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Mersinliler Mezitli'de sportif ve kültürel etkinliklerle dolu 7 gün geçirecek.
16-22 Eylül tarihleri arasında yapılacak etkinlikler Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve birim müdürlerinin yapacağı bisiklet turu ile başlayacak. Mezitli Sahili boyunca gerçekleştirilecek bisiklet turu ile Mersinlilerin bisiklete ilgisi çekilmeye çalışılacak. Etkinliklerin 2'nci gününde ise Başkan Tarhan ve belediye çalışanları hizmet binası önünde güne zumba yaparak başlayacak.
Devam eden günlerde ise Down Kafe'de Falun Dafa buluşması, Soli Pompeiopolis Antik Limanı'nda Doğu Akdeniz Rallisi Yelkenliler Sevgi Çemberi, Adnan Menderes Bulvarı Side Harabesi yanında ise Guinness Rekorlar Kitabı için 6 gün sürecek bateri çalma rekor denemesi yapılacak.
Etkinliklerin, 'Paylaşmak sizi daha ileriye götürür' sloganı ile düzenleneceğini dile getiren Başkan Tarhan, "Bu kapsamda sürdürülebilir ulaştırma önlemleri getirmek, teşvik etmek ve kişileri araç kullanımına alternatifler bulmaya davet etmek için özendirmek istenmekte. Paylaşılan hareketlilik çözümlerini teşvik etmekte ve daha temiz ulaştırma şekillerinin faydalarına vurgu yapılmakta. Etkinliklerimizde halkımızla hareketli bir hafta bizi bekliyor" dedi.