BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Belediyesi Meclisi yerel seçimler öncesinde son kez toplandı. Mart ayı olağan toplantısında Belediye Başkanı CHP'li Rahmi Gençer, 5 yıllık hizmet döneminde ilçeye hizmet eden meclis üyelerine plaket takdim etti. Başkan Gençer, “Başarılı ve güzel bir Meclis'ti. Tüm Meclis üyelerime teşekkür ediyorum” dedi.

Ayvalık Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi son toplantısını yaptı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bugün Orhan Peker Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısında, 5 yıllık hizmet döneminin sonuna yaklaştıklarını belirterek, Meclis üyelerine ilçeye bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Başkan Gençer, 2014 yılında başlayıp 2019 yılına kadar geçen 5 yıllık sürede özellikle Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yeni uygulandığı bir sistemin ilk döneminde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği yapma fırsatının kendilerine ve meclis üyelerine verildiğini söyledi.

Başkan Gençer, “Ayvalık halkının seçtiği Meclis olarak burada olmaktan gurur duyduğunuzu biliyorum. Sorumluluğunu hep taşıdığımızı biliyorum. Meclisimiz, gerçekten bir Meclis gibi çalıştı. Herkes dileklerini, ısrarcılığını sürdürerek, gördüğü hataları bizlere ileterek bir 5 yıl geçirdik. Bu 5 yıl içinde bazen siyaset değil görüş farklılıkları da yaşandı. Bunların yaşanması kadar demokrasilerde doğal bir şey yoktur. Bizler seçilmiş insanlar olarak görevimizin idraki içindeyiz. Bazen sert anlar da oldu. Bazen kalbimizi kıracak laflar da ettik. Ben Meclis üyelerimizin kalbini kırdıysam özür dilerim. Hiçbirimizin şahsi bir işi yoktu. Hepimiz memlekete hizmet için toplanmıştık. Farklı düşüncelerden dolayı bazen sert davranmış olabilirim. Bunları kişisel olarak algılamayın, Ayvalık için yapılan davranışlardı. Ayvalık’ta birçok ilki beraber başardık. İnşallah bundan sonra gelecek başkan ve Meclis Ayvalık’ı daha ileriye götürür ve güzel işler yapar.  Seçime 25 gün kaldı. Ben adayım. Devam edeceğimiz meclis üyesi adaylarımız var. Biz göreve tekrar gelirsek, aynı heyecan ve ruhla Ayvalık’ı daha ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

Başkan Gençer, toplantı sonunda Meclis üyelerine birer teşekkür plaketi verdi. Başkan Gençer’e de, Meclis üyesi Yalçın Taş tarafından teşekkür plaketi verildi. Yalçın Taş, “Belediye başkanlığı zor bir görev. 24 saat görevde olmanız gerekiyor, hele ki büyükşehir yasasıyla taşlar yerinden oynadığı için daha da zor oldu.  Ama başarıyla tamamladık. Size teşekkür ediyoruz. Havale edilen konuların kimin konusu olduğuna bakmadan araştırarak karar verdik. Kanunlar çerçevesinde konu sahiplerinin lehine karar vermeye çalıştık. Bu mecliste konularımızın hepsi oy birliği le geçti. Teşekkür ediyorum” dedi.  

Başkan Gençer’de, İmar Komisyonu üyeleri ve belediye personeline teşekkür etti.

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI