ANTALYA, () - ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muhittin- Mustafa Böcek Anadolu Lisesi'nin ilk mezuniyet törenine katıldı. 4 yıl önce 340 öğrenci ile eğitim öğretime kapılarını açan Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi'nin bugün 1200 öğrencisi olduğunu belirten Başkan Böcek, kısa sürede büyük başarılara imza attığını söyledi.

Konyaaltı'nda 4 yıl önce 340 öğrenci ile eğitim öğretime kapılarını açan Muhittin- Mustafa Böcek Anadolu Lisesi, ilk mezunlarını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kendisinin

ve babasının adını taşıyan okulda düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Başkan Böcek, okul bahçesinde düzenlenen törende öğrencilerle yakından ilgilendi, fotoğraf çektirdi.

BENİ GURURLANDIRIYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan mezuniyet töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “2018-2019 eğitim-öğretim dönemimizin açılış töreninde Konyaaltı Belediye Başkanıydım. Şimdi ise böylesine anlamlı bir günde okulumuzun ilk mezuniyet törenine Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ve bir hayırsever olarak katılmaktan mutluluk duyuruyorum. 340 öğrenciyle kapılarını açan okulunun bugün 1200 öğrencisi var. Kısa süre içinde birçok başarıya imza attı. Bu başarı her yıl katlanarak artıyor. Bu da beni gururlandırıyor" dedi.

EN GÖZDE OKUL

Muhitin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi alanının 107 dönüm olduğunu hatırlatan Başkan Böcek, “Bu topraklarda hayatım ve gençliğim geçti. İneklerimizi otlattığımız, katırımızla, traktörümüzle çift sürdüğüm, bağında, bahçesinde portakal topladığımız bu alan 107 dönümdür. Öncelikle babamı ve annemi rahmetle anıyorum. Bu toprakları bizlere bıraktı gitti. Biz de bir hayırsever olarak babamızın adını yaşatalım istedik ve ailemle karar verdik. Muhittin- Mustafa Böcek olsun istedik. Geleceğimizin teminatı sevgili gençlere okulumuzu hediye ettik" diye konuştu.

'CUMHURİYET'LE KALIN

Başkan Böcek, hafta sonu yapılacak üniversite sınavına girecek öğrencilere de başarılar dileyerek, “Yolları açık olsun. Bahtları açık olsun. İnşallah Antalya'mızın ve geleceğimizin yöneticileri bu okullardan çıkacak. Öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine teşekkür ediyorum. Başöğretmen Atatürk'ün devrim ve ilkeleri doğrultusunda yol ve mesai harcayan sevgili öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyetle kalın. Atatürk'le kalın" dedi.

ALTIN TAKTI

Konuşmanın ardından Başkan Böcek'e çiçek takdim edildi. Başkan Böcek, çiçeği ailesi adına aldığını söyledi. Başkan Muhittin Böcek, daha sonra okul birinci, ikinci ve üçüncüsüne, tam, yarım ve çeyrek altın taktı. Mezuniyet töreni okul öğrencilerinin gösterileri ve konserle devam etti.

FOTOĞRAFLI