KAYSERİ, () - RUSYA Federasyonu Duma Meclis Başkan Yardımcısı Tolsytoy Peter Olegovic’in Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kayserili işadamı Sami Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret eden Rusya Federasyonu Duma Meclis Başkan Yardımcısı Tolsytoy Peter Olegovic'in Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kayserili işadamı Sami Yıldırım, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık 2 hafta önce Kayseri OSB’de faaliyet gösteren bir grup iş adamı ile birlikte tarihinde ilk kez Duma meclisine ziyaret gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım, "Türkiye ve Rusya arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmek adına çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Ben Kayseri’de doğup, büyüdüm. Bu topraklara çok şey borçluyum. Kayseri’nin benim için önemi çok büyüktür" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kardeş şehrimiz Nalçik ile geçmişte başlayan dostluk ilişkilerimizi bu dönemde de geliştirerek devam ettireceğiz. İlerleyen günlerde kardeş şehrimiz Nalçik’e bir ziyaret planlıyoruz" diye konuştu. 
Ziyaretin sonunda Başkan Büyükkılıç’a yeni görevinde başarılar dileyen Sami Yıldırım, kardeş şehir Nalçik’in Belediye Başkanı Timur Ahokov  ve Dünya Çerkez Birliği Başkanı Hauti Sohrokov’un  resmi kutlama metinlerini Başkan Büyükkılıç’a takdim ederek, gönderilen Çerkez kalpağı, Çerkez Kalmık çayı  ile Çerkez müziklerinden oluşan CD ve Nalçik tanıtım kitabını hediye etti. 

FOTOĞRAFLI