MERSİN, () – MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldikten sonra meclisten almaya çalıştığı 349 milyon 500 bin TL'lik borçlanma yetkisini geri çekerken önümüzdeki aylarda yeniden gündeme getirebileceğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin temmuz ayı toplantısı ikinci birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda, komisyon raporlarına ait 17, idare tekliflerine ait 2 ve gündem dışı 2 madde olmak üzere toplam 21 madde görüşüldüğü mecliste, Dosteli marketlerin kapatılarak, onun yerine daha etkin, verimli ve daha fazla dar gelirli vatandaşa ulaşacak olan Elektronik Kart uygulamasına oy birliği ile kabul edildi.
Elektronik Kart uygulaması ile ilgili konuşan Başkan Seçer, geçmiş dönemde yapılan uygulamadan farklı olarak hayata geçecek olan uygulama ile daha fazla dar gelirli vatandaşa ulaşacaklarını ve daha kaliteli hizmet vereceklerini söyledi.
Mecliste, diğer önemli gündem maddesi Parkmetre uygulaması oldu. Otopark eksikliği nedeniyle çarşı esnafının işlerini durma noktasına getiren trafik sorununa çözüm olarak hayata geçirilecek olan Parkmetre uygulaması için ücret tarifesi belirlendi. Ücret tarifelerinin belirlendiği gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Belirlenen fiyat tarifesine göre 0-15 dakika arası ücretsiz, 0-60 dakika arası 4 TL, 0-120 dakika arası 7 TL,  0-180 dakika arası 12 TL ve 24 saat 20 TL olacak.
Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikası MER-EK’in zarar etmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi şirketleri tarafından işletilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konu üzerinde de bir değerlendirme yaparak, "Bu konu kamuoyunun aydınlatılması gerektiği önemli bir konu. MER-EK’in 5 aylık süredeki zararı 2 milyon 95 bin TL, burada çok köklü değişikliklere gitmemiz gerekiyor. Bu sebeple yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı duyuyoruz. Yeni ürün çeşitliliğine gideceğiz, yeni üretim teknikleri kullanacağız. Hiç zarar etmeden kara geçerek çok daha fazla yurttaşımıza ulaşma imkânına sahip olacağız" diye konuştu.
Başkan Seçer, önemli yatırımları gerçekleştirebilmek için meclise sunduğu, İller Bankası veya ticari bankalardan 349 milyon 500 bin TL’ye kadar kredi kullanması ile ilgili maddeyi meclis oylamasına sunmadan geri çekti. Borçlanmayı Eylül ayı meclisinde yeniden gündeme getireceğini vurgulayan Seçer, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Bugün borçlanma konusunu gündeme getirecektim ama bazı endişelerim oldu. Bu komisyon raporunun kabul edilip edilmemesi konusunda arkadaşlarımızla görüştük. Bizim burada meclis üyelerimizle hangi partiden olursa olsun yaptığımız görüşmeleri vatandaştan gizleyecek halimiz yok. Ben bu borcu kendim için istemiyorum. Ben hizmet yapmak için istiyorum ve belediyenin rahat hareket etmesi lazım. Ben de borçlanma istiyorum. Tekeri döndürmek lazım ama siyasetin realiteleri var. Ben arkadaşlarımı anlayışla karşıladım ve o önergemi geri çektim."
Geçtiğimiz hafta AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin gündeme getirdiği ve geçmiş döneme ait Araştırma Komisyonu kurulmasını öngören madde de yeniden görüşüldü. Görüşmeler sonucunda ilgili kurumlardan alınacak görüşler neticesinde komisyonun kurulup, kurulmayacağının belirlenmesi kararlaştırıldı.

 

FOTOĞRAFLI