MERSİN, () - MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Çatalburun Üretim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne giden ve hayvan dostlarımızın yaşadığı yerlerde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, belediye olarak hayvanseverleri memnun edecek uygulamalara imza atacaklarını söyledi.
Seçer kendisinin de hayvansever bir belediye başkanı olduğunu belirterek, "Yurttaşlarımın önemsediği konular bir belediye başkanı olarak benim de önemsediğim konular. Hayvanseverler merak etmesinler, uygulamalarımızda onları üzecek herhangi bir sıkıntı ve boşluk olmayacak. Önümüzdeki günlerde bir kampanya başlatmayı düşünüyorum ve havanseverlerle ortaklaşa projelere imza atacağız" dedi.
Kedi ve köpeklerin yaşadığı yerleri inceleyen ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Cücük'ten bilgiler alan Başkan Seçer, Barınakta 2 buçuk aylık bir köpeği kucağına alarak sevdikten sonra 'Sarı' ismini verdiği yavru köpek, Başkan Seçer'in kollarında uyuyakaldı. Seçer, Sarı adını verdiği minik köpeği sahiplenirken Macit Özcan Spor Tesisleri'nde, daha önce sahiplenilmiş can dostlarıyla bir arada yaşayacak.
Seçer, merkezde yaklaşık olarak 3 bin köpek ve 2 bin kedi barındırabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu ifade ederek, "Burada önemli çalışmalar yapılıyor. Bazı hastalıkları olan hayvanların bakımı, bazı eksik uzuvları olan hayvanların burada korunması yapılıyor. Yaklaşık 120 tane bu şekilde hayvanımız var. Tabii ki hayvanseverler son derece hassaslar. Bu konuda bana yoğun talepler, öneriler, şikâyetler geliyor. Bir anlamda bu tip ziyaretleri biraz rutine bindireceğim, onu önemsiyorlar. Yurttaşlarımın önemsediği konular bir Belediye Başkanı olarak benim de önemsediğim konular. Aynı zamanda ben de bir hayvanseverim. Hayvanseverler merak etmesinler. Uygulamalarda onları üzecek herhangi bir sıkıntılarımız, boşluklarımız olmayacak" diye konuştu.
Bu arada, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 542 tane köpek yaşıyor. Ocak ayından itibaren toplam 346 tane köpek sahiplendirilerek sıcak birer yuvaya kavuştu. Ocak ayından itibaren bin 142'sinin doğaya salımı gerçekleştirilirken, bu ay barınağa getirilen köpek sayısının 289 olduğu belirtildi. Barınakta ayrıca 461 tane kedi yaşarken, yıl içerisinde 241'i sahiplendirildi. Bu yıl içerisinde doğa salımı gerçekleştirilen kedi sayısı ise 690'ı buluyor.

FOTOĞRAFLI