ÇANAKKALE'nin Bozcaada ilçesinde, her yıl ortalama 60 ülkeden yüzlerce belgeselin katıldığı Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nin (BIFED) 6’ncısı için başvurular açıldı.

Türkiye’nin çevre temalı ilk ve tek belgesel festivali olan BIFED’in 6’ncısı, 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’den ve yurtdışından yönetmenlerin, belgeselcilerin, çevrecilerin ve sanatseverlerin Bozcaada’da buluştuğu festival için başvurular alınmaya başlandı. Son başvuru tarihi ise 15 Mayıs olarak belirtildi.

Dünyanın dört bir yanından doğanın ve insanlığın ortak soru ve sorunlarını kendi dillerinde, kendi üsluplarıyla anlatan veya çözüm arayan her biri birbirinden etkileyici filmler, 2019 yılında da Fethi Kayaalp büyük ödülü için Bozcaada’da yarışacak. Büyük ödülün yanında ilk üçe giren filmlerin de ödül alacağı festivalde, 'Gaia Öğrenci Ödülü' adı altında yalnızca öğrencilere açık dördüncü bir ödül de bulunuyor.

Geçtiğimiz 5 yılda BIFED’e ev sahipliği yapan Bozcaada, yönetmenlerin, film severlerin, çocukların ve çevrecilerin buluşma noktası olmuştu. Bu yıl 6'ncı kez düzenlenecek olan festivale, her yıl aralarında Meksika, Gürcistan, Kanada, İtalya, ABD, Avusturya, Fransa, İspanya, İsviçre, Rusya ve Portekiz’in de olduğu yaklaşık 60 ülkeden ortalama 300 civarında film katılıyor.

Serkan İLİK/BOZCAADA (Çanakkale), ()

FOTOĞRAFLI