CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Burdur teşkilatı tarafından, Millet İttifakı İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na maddi yardımda bulunuldu.
Sabah saatlerinde özel bir bankanın Burdur Şubesi'ne gelen CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve partililer Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmalarında kullanılmak üzere maddi yardımda bulundu.
CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, İstanbul seçimlerinin hukuksuz ve kanunsuz bir şekilde iptal edildiğini savunarak, 23 Haziran'da tekrar seçim yapılacağını söyledi. Akbulut, "Tekrarlanan seçimde siyasi partilere hazineden yardım gelmiyor. Bu yüzden yardım istedik, hep birlikte böyle bir dayanışmayı göstermek istedik. Bizler 31 Mart'ta 15 bin farkla İstanbul'a baharı getirdik, çok anlaşılmadı galiba, 23 Haziran'da yüz binlerce farkla İstanbul'a yazı getireceğiz" dedi.
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de "İşin birçok tartışılacak yönü elbette var. Bunu zaman içerisinde tarih sorgulayacak ama ortada bir gerçek var 23 Haziran'da yeniden bir seçim yapılacak. Bu seçimde de Ekrem İmamoğlu gönüllerin belediye başkanı olarak yeniden İstanbul halkının karşısına çıkacak. Seçim de siyaset de belli bir bütçeyi gerektiriyor. Bizim belediye başkanımızın hazineden aldığı ek bir katkı, ek bir pay yok hepimizin olduğu gibi. Biz de burada bir çağrıya ses vererek, kulak vererek ve o çağrıya yanıt vererek Ekrem İmamoğlu başkanımıza destek için buradayız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI