BURSA’da ruhsatını yeni alan, ekonomik şartlar nedeniyle ilk aşamada ofis açmakta zorlanan genç avukatların 1 yıl boyunca ücretsiz kullanabilecekleri ofislerin bulunduğu Baro Han törenle hizmete açıldı.

Yeni adliyeye yaklaşık 700 metre mesafede bulunan Baro Han’da kiralanan hizmet biriminde iki ve üç kişilik odalarda 48 avukata bir yıl süre ile kira ödemeksizin sürekli ofis hizmeti sağlanacak. Baro Han projesi kapsamında iki toplantı odası, mutfak, tuvalet ve dinlenme alanları bulunurken, 10 avukatın aynı anda çalışabileceği, içinde kitaplığı da olan bir ortak çalışma alanı da oluşturuldu. Bağımsız bir avukat ofisinde olması gereken mobilya, donanım, telefon, internet, otomasyon vb teknolojik altyapının tam ve eksiksiz olarak hayata geçirildiği hizmet biriminde genç avukatlara birlikte ve ortak çalışma kültürünü de kazandırma hedefleniyor.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Baro Han’ın açılış kurdelesi, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asude Şenol, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir ve Düzce Barosu Başkanı Av. Azade Ay tarafından kesildi. Açılışa Balıkesir Barosu Başkanı Av. Erol Karabay, Eskişehir Barosu Başkanı Av. Mustafa Elagöz, Isparta Barosu Başkanı Av. Ünsal Çankaya, İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, Kayseri Barosu Başkanı Av. Cavit Dursun, Kırklareli Barosu Başkanı Av. Turgay Hınız, Siirt Barosu Başkanı Av. Nizam Dilek ve Yalova Barosu Başkanı Av. Fedayi Doğruyol da katıldı.