MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi, ilaçlama yapan ekiplerin göz sağlığını korumak adına kişisel koruyucu donanımlara göz solüsyonu da ekledi.
Büyükşehir bünyesinde görev yapan İş Güvenliği Uzmanı Feyyaz Kara’nın ilaçlama araçlarında göz solüsyonu olması gerektiği yönündeki girişimi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda örnek teşkil eden bir çalışma başlatıldı. Vatandaşların sağlıklı koşullarda yaşaması için ilaçlama yapan ekiplerin göz sağlığını korumak adına kişisel koruyucu donanımlara göz solüsyonu da eklendi.  Mersin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı Birimi tarafından yılda 2 kez yapılan rutin iş denetimlerinde, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, denetimi başarıyla geçti. 
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda iş güvenliği uzmanı olarak görev yapan Feyyaz Kara, geçen yılın kasım ayında saha denetimleri sırasında ilaçlama araçlarında göz yıkama solüsyonu olması gerektiğini fark etti. Konuyu her ay düzenli olarak yapılan iş sağlığı ve güvenliği kurul toplantılarına taşıyan Kara, kimyasal ve biyolojik ilaçlarla çalışan ilaçlama ekibinin koruyucu donanımlarının arasında göz solüsyonu olması gerektiğini vurguladı. Kara’nın girişimi sonrası 2018 yılının Aralık ayında İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantısı’nda her ekip aracına birer tane göz yıkama solüsyonu alınması kararlaştırıldı. Kararın ardından kısa sürede 115 aracın hepsine göz yıkama solüsyonu temin edildi. Ekipler, ilaçlama esnasında karşılaşabilecekleri olası ilaç sıçrama durumlarında göz solüsyonlarını kullanarak, tehlikeyi en aza indirebiliyor. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Doktor Bülent Halisdemir, il genelinde haşere ile vektörel mücadele eden bir birim olarak Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ekipleri ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve yılda iki kez denetime tabi tutulduklarını belirtti.