CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinliğe katılan erkekler de, 'Kadına uzanan eller kırılsın' sloganları atarak kadına yönelik şiddeti protesto etti.
Büyükşehir Belediyesi  binası önünde düzenlenen etkinliğe CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Burhanettin Bulut ile Seyhan Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Yılmaz, CHP'nin Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay ile partili kadınlar katıldı. Burada bir açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Yılmaz, her zaman barıştan ve eşitlikten yana olmaya devam edeceklerini belirterek, "Yaşamın her alanında yan yana, omuz omuza, el ele farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu unutmadan mücadele veren dünyadaki ve ülkemizdeki tüm kadınların her türlü şiddete, emek sömürüsüne karşı mücadelesinde dün de olduğu gibi bugün de varız" dedi.
Etkinlikte kadınlar, 'Bize acil eşitlik gerek', 'Kadınlar yürüyor mücadele büyüyor', 'Kararlarda kadın varsa barış vardır' yazılı pankartlar taşıdı. Erkekler ise 'Kadına uzanan eller kırılsın' sloganları atarak kadına şiddeti protesto etti. Programa katılan tüm kadınlara da kırmızı karanfil dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI