BALIKESİR’in Ayvalık ilçesi Belediye Başkanı ve başkan adayı CHP'li Rahmi Gençer, Altınova Mahallesi’nde dün akşam düzenlendiği mitingde, vatandaşlardan destek istedi. Gençer, “Burası Cumhuriyet’in kalesi, burada kurulan rant tezgahları, yıkamaz bu kaleyi” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın CHP'li başkan adayı Rahmi Gençer, Altınova Mahallesi’nde düzenlendiği mitingde, vatandaşlardan 31 Mart yerel seçimleri için destek istedi. Altınova Pazar yerinden sonrasını davullar ve alkışlar eşliğinde yürüyen Gençer’e, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, İYİ Parti İlçe Başkanı Serdar Albayrak, parti yönetim kurulu üyeleri ve Ayvalık Belediye Meclis üyesi adayları eşlik etti.

Gençer, sıcak karşılama için Altınovalı hemşehrilerine teşekkür ederek, “Tam 58 yıl önce 2 odalı bir evde tam burada doğdum ben. Benim için bu karşılama ve burada yaptığım konuşma her şeyden özel. Ben bu sokaklarda koştum, burada oynadım. Şimdi o günleri hatırlıyorum. Allah bana bunu nasip etti, sağolun, var olun. Diyorlar ki; bu adam zengin adam, zenginlerin adamı, rantçılara rant veriyor. Biz buradaki evimizden çıkar iskeleye gider, pamuk zamanı 2 ay orada kalırdık. Elektriğimiz yoktu. Bizim ailenin de, Altınovalıların da gönlü zengindi. Hıdırellez de bizim bahçeye gelirdi, hep beraber orada güzel günler geçirirdik. Öyle zengin fakir diye bir ayrım yoktu. Hiçbir zaman da olmadı bu memlekette. Ayvalık'tan 5 yılda rantı tekmeledik biz. Çok kirli tekliflerle geldiler, kovduk attık” diye konuştu.

Kadri KAYA/AYVALIK (Balıkesir), ()

FOTOĞRAFLI