ÇUKUROVA Üniversitesi yönetimi, Pozantı Meslek Yüksekokulu'nda incelemelerde bulundu.
Balcalı kampüsü dışında kalan ilçe kampüslerinde bir dizi inceleme yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, Pozantı Meslek Yüksekokulu (PMYO) ve Pozantı Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi (POZMER) Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Kaymakamlık ve belediye başkanlığında yapılan görüşmelerde yerel yönetimler ile üniversite işbirliğinin önemine vurgu yapılırken, yüksekokul ve POZMER'in yörenin kalkınmasına sağladığı katkı vurgulandı.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Üniversite kurumlarının Pozantı için önemine ve Rektörlüğün Bölgesel kalkınmaya hizmet misyonu çerçevesinde Yüksekokula yaptığı yatırımlara dikkat çekerek hizmetin gelecek yıllarda çok daha etkin şekilde artacağını ifade etti. Prof. Dr. Kibar, öğrencilerin özellikle barınma sorunlarının çözümüne ilişkin sonuç alıcı girişimler konusunda çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. PMYO Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar, bölge üreticilerine güncel, pazar değeri daha yüksek ve daha kaliteli çeşitlerin kazandırılması amacıyla yeni bağ-bahçelerin kurulması çalışmaları kapsamında merkez bünyesinde mart ayında başlayan dikimlerin tamamlandığını ifade etti. Prof. Dr. Tangolar, şunları söyledi:
"2019 yılı itibariyle yeni çeşitlerle üzüm, elma, ceviz, armut, kiraz, şeftali- nektarin, ayva, badem, erik parseli tesisi ile yaklaşık 3500 adet yeni fidan dikimi gerçekleştirdik. Damla sulama ve gübreleme yapılabilecek sulama sistemi kurulumu da sağlandı. Bu tesislerde bölgenin tarım ihtiyaçları ve sorunları doğrultusunda eğitim, araştırma ve yayım faaliyetleri ile birlikte konferanslar, muhtelif çiftçi toplantıları düzenlenerek etkin yayım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesine devam ediliyor."