MUĞLA'nın Datça ilçesinde, ilki geçen yıl 'Deniz Seviyesinde Tiyatro' sloganı ile yola çıkan bir grup üniversiteli genç girişimci tarafından gerçekleştirilen Datça Tiyatro Festivali'nin ikincisinin bu yıl 26-30 Haziran tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Geçen yıl büyük ilgi gören ve 3 gün süren yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı festivalin bu yıl 5 gün süreceği ve 50 bin tiyatroseverin katılmasının beklendiği belirtildi.

2. Datça Tiyatro Festivali için geri sayım başladı. İskele Mahallesi'ndeki Panayır Alanı'ndaki halka açık konserler, tiyatro oyunları, söyleşiler, atölyeler ve pek çok sürpriz içerik ile büyükleri kucaklayacak festivalde, çocuklar da unutulmadı. Çocuklarda açık hava tiyatrolarında küçük roller alarak özel bir deneyim yaşayıp, tiyatro ile tanışacak. Tiyatro ve dizi oyuncuları Bülent Şakrak, Ceyda Düvenci ve Alican Yücesoy da festival kapsamındaki etkinliklere katılacak.

26 Haziran'da saat 22.00'de Panayır Alanı'ndaki konser ile başlayacak Datça Tiyatro Festivali, ertesi gün Datça Açık Hava Tiyatrosu'nda sahnelenecek

Senaryo - Siyah Beyaz ve Renkli isimli oyunla devam edecek.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), ()

FOTOĞRAF