Erol AKKIR/ANTALYA, () - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi göz kliniğinden Dr. İbrahim Ethem Ay'ın 'Sinan Bey'in Hipnozu' adlı romanı çıktı.

AÜ Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra aynı üniversitenin göz hastalıkları bölümünde uzmanlık eğitimine başlayan Dr. İbrahim Ethem Ay, aynı zamanda bir yazar. 'Son Saat' ve 'İki Sürgün Arasında' romanları bulunan Dr. Ay'ın 3'üncü kitabı 'Sinan Bey'in Hipnozu' adlı romanı çıktı. Lise yıllarında beri 'hipnoz'a ilgi duyduğunu ve Sağlık Bakanlığı tarafından açılan kurslara katılarak bu konuda eğitim alan Dr. İbrahim Ethem Ay, bu alanda kitap yazmaya karar verdiğini söyledi.

Başta akademik bir hipnoz kitabı yazmayı tasarladığını anlatan Dr. Ay, "Hipnozun merkezde yer aldığı ve bilimsel temele oturan, bu konuda eğitim almış biri tarafından yazılmış herhangi bir roman yoktu. Ben de hipnozu romanın içinde kullanmaya karar verdim. Bunun sonunda da 'Sinan Bey'in Hipnozu' ortaya çıktı. Bu roman Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Kitabı okuyanlar genelde 'Benim de şöyle bir rahatsızlığım var, bunu hipnozla çözebilir misiniz' diyerek bana ulaşıyorlar" dedi.

Hipnozun belli alanlarla bilimsel bir tedavi olarak kendini ispatlamış olmasına rağmen ön yargıyla bakıldığını da ifade eden Dr. Ay, "Bu kitabı hipnozun ülkemizde tanınması açısından çok önemsiyorum. Belki de pek çok insan sorunlarını çözmek için aradığı anahtarı bu roman sayesinde bulacak" dedi.

FOTOĞRAFLI