ANTALYA, () - ANTALYALI şef Sibel Özçelik, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı anısına Samsun'da açılacak yenilebilir sanat eserleri müzesinde sergilenmesi için tamamen şekerden Milli Kurtuluş Anıtı yaptı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı dolayısıyla bu yıl Samsun'da düzenlenen 3'üncü Master of Cake - Çikolata ve Pastacılık Festivali'nde sergilenmek üzere Antalyalı şef Sibel Özçelik tarafından çikolatadan Milli Kurtuluş Anıtı'nın birebir kopyası yapıldı. Sibel Özçelik'in Muratpaşa ilçesindeki evinde yaptığı anıt eser sergilenmek üzere Samsun'a gönderildi.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı makamında ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür eden Özçelik, Milli Kurtuluş Anıtı çalışması hakkında da bilgi verdi. Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100'üncü yılı dolayısıyla festivalde bu yıl özel bir koleksiyon çalışıldığını kaydeden Özçelik, Milli Kurtuluş Anıtı'nın 1 aylık bir çalışmanın sonucu ortaya çıktığını söyledi.
Tamamen şekerden yapılmış bu sanat eseri için ince matematiksel hesaplar, drone görüntülerinin incelenip krokisinin çıkarılmasının 10 gün sürdüğünü kaydeden Özçelik, "Günde 3 saat uyuyarak, Milli Kurtuluş Anıtı'nın her detayıyla birebir bir aynısını yaptım. 1 metre boyundaki eserin 25 kilogram da ağırlığı bulunuyor" dedi.
Başkan Uysal ise çalışmanın etkileyici olduğunu belirterek hem Özçelik'i kutladı hem de Samsun Valiliği himayesinde açılacak müzede bir eserin Muratpaşa'dan gitmesinin ayrı bir gurur olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI