KAHRAMANMARAŞ'ta Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılan Erenler İmam Hatip Ortaokulu ve öğrenci yurdu törenle açıldı.

Onikişubat Belediyesi, kırsal mahallelere yaptığı bilgi ve kültür evleri ile okul yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Dönüklü, Döngele, Fatmalı ve Önsen Mahallerine İmam Hatip Ortaokulu, Kale Mahallesi’ne ise  Anadolu İmam Hatip Lisesi inşa eden Onikişubat Belediyesi'nin Kurtlar Mahallesi'ne yaptığı okulun açılış törenine; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Fatih Damat, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile davetlileri veliler ve öğretmenler katıldı.

Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, davetlilere teşekkür ederek şunları söyledi:

"Kurtlar, Önsen ve Fatmalı Mahalleleri ile bu bölgede çocuklarımızın eğitim hayatını sürdürmeleri için yaptığımız Erenler İmam Hatip Ortaokulu ve yurt binasının açılışına hoş geldiniz. Onikişubat Belediyesi olarak fiziki çalışmalarımızdan çok daha önem verdiğimiz eğitim çalışmalarıdır. Bu bağlamda bu bölgede dört tane ortaokul yaptık. Bir tanesini Dönüklü’de, Döngele’de, Fatmalı, Önsen ve Kurtlar bölgesini kapsayacak şekilde burada yaptık ve bu çocuklarımızın lisede okuyabilmesi için de Kale Mahallesi’ne bir de Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptık. Yanlarında yurtlarıyla beraber. Cumhurbaşkanımız da diyor ya, ‘En önemli noktaya geldik’ diye. Fiziki çalışmaları yaparsınız ama bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızın eğitim ve kültür hayatına yapacağımız katkı, değer ve yatırım her türlü değerin üzerindedir. İşin doğrusu bu noktada da biraz geç kalmışızdır maalesef ama o geç kaldığımız zamanı yapacağız bu kabil tesislerle İnşallah telafi edeceğiz. Her sene biliyorsunuz devletimiz kitapları dağıtıyor, biz Onikişubat Belediyesi olarak kitaplar devletimizden, kırtasiye ve çantaları da belediyemizden projesi kapsamında 10-12 bin tane kırtasiye çantası dağıtıyoruz. Bu sene de yeni başlayacak çocuklarımıza dağıttık."

İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise Onikişubat Belediyesi'ne eğitim yatırımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile okulun açılışı gerçekleştirildi.