Suat SÖĞÜT/FİNİKE, () - FİNİKE Atatürk İlk ve Ortaokulu tarafından Dünya Oryantiring Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliğe; Finike Kaymakamı Ergün Baysal, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmet Çetin, İlçe Müftüsü Abdurrahim Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şimşek, Oryantiring Antalya İl Temsilcisi Ayla Saraçoğlu, Atatürk İlkokulu Müdürü Fahrettin Demirdal, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Cengiz Topel Ortaokul öğrencilerinin de katıldığı etkinliğe yaklaşık 480 öğrenci katıldı. Öğrenciler, sınıf öğretmeni Ömer Çiy Koordinatörlüğünde Nesrin Çiy, Nasuh Üzülmez, İbrahim Öncü, Ersan Akgün, Hüseyin Şimşek tarafından hazırlanan harita ile pusula kullanarak 500 metre mesafedeki parkurda en kısa sürede yön bulmak için mücadele verdi.

Oryantiring Antalya İl Temsilcisi Ayla Saraçoğlu yarış öncesinde harita yardımı ile yön bulmayı içeren ve zamana karşı yapılan oryantiring sporu hakkında bilgi verdi. Kaymakam Ergün Baysal, Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve protokol üyeleri de yarışmaya katılarak 500 metrelik parkuru tamamladı. Programın sonunda etkinliğe katılanlara belge verildi.

FOTOĞRAFLI