TORBALI Ticaret Odası (TTO), dış ticaret birimiyle, üye firmaların ihracatlarını artırmayı hedefliyor. TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, sıkıntılı süreçte firmaların ihracatla nefes alacağını kaydetti.

İzmir ekonomisinin itici güçlerinden Torbalı, 2018'de ihracat oranını bir önceki yıla göre yüzde 8.45 artırarak 1 milyar 88 milyon dolardan 1 milyar 180 milyon dolara çıkardı. Tarım ve sanayisi ile dünyanın dört bir yanına ulaşmayı başaran Torbalı, ihracatta 66 ili geride bıraktı. İrili ufaklı 800'e yakın işletmeye ev sahipliği yapan ilçenin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için Torbalı Ticaret Odası, gerçekleştirdiği faaliyetlerle üyelerinin sorunlarına çözüm getiriyor. Yeni uzmanı Berkay Öztimur ile birlikte Dış Ticaret Birimini güçlendiren TTO, ayrıca Alman-Türk Ticaret Odası işbirliğinde, Bremen Invest Yatırım Ajansını getirterek, oda üyelerine 'Almanya'ya nasıl ihracat yapılır' konulu görüşmeler gerçekleştirdi.

TTO son olarak, oda üyeliğinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduran üyelerini iftar programlarında bir araya getirdi ve 'Onur Belgesi' sundu. Programda konuşan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, çalışmaları hakkında bilgi verip, "Bir taraftan dış ticaret seminerleri yapıyoruz. Diğer yandan farklı ülkelerin temsilcilerini odamızda ağırlayıp, o ülkelerle ihracat yapma yollarını üyelerimize birinci ağızdan aktarıyoruz. Ayrıca Torbalı'nın ihracat potansiyelini anlatan bir data hazırlığımız var. Bunun için ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Torbalı'da hangi mallar hangi firmalardan alınabilir. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Yılsonu itibari ile tüm üyelerimiz ihracatta yeni bir ufuk ve perspektife sahip olacaktır" dedi.

İhracat okulu açacaklarını kaydeden TTO Başkanı Olgun, sıkıntılı süreçte firmaların ihracatla nefes alacağını kaydetti.

TORBALI (İzmir), ()

FOTOĞRAFLI