İZMİR'in Foça ilçesinde, hayata geçirilen 'Adım adım başarıya' projesi hayata geçirildi. Ortakokul son sınıf ile lise öğrencilerini kapsayan proje ile öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimleri düzenli olarak takibi yapılacak, verimli bir çalışma ortamı sağlanıp, sorunlarına çözüm alternatifleri sunulacak. Ortokul ve lise öğrencileri için bir öğretmen de 'koçluk' yapıyor.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin başarılarını artırmak, değerlendirmelerin takibini ve analizlerini yaparak eğitim kalitesini sürekli yükseltmek,  özellikle akademik başarıyı hedefleyen ortaokul son sınıf ile lise öğrencilerinin tamamının merkezi sınav sistemi ile hedefledikleri üst eğitim kurumlarına yerleşebilmelerine katkı sağlamak, diğer ortaöğretim kurumlarına yerleşmek isteyen öğrencilerin de ilgi, yetenek ve kabiliyetlerine göre hazır bulunma düzeylerini arttırmak için 'Adım Adım Başarı'ya projesini hayata geçirdi. Öğrenci, öğretmen, veli katkısının büyük önem taşıdığı proje kapsamında, ortaokul ve lise son sınıf öğrencisine 'koçluk' yapacak bir öğretmen belirlendi. Koçluk yapan öğretmenler, kendileri için belirlenen öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerinin düzenli olarak takibini yapıyor, rehberlik çalışmalarında destek veriyor. Koç öğretmenler bu süreçte sahiplendiği öğrenciler için verimli bir çalışma ortamı sağlamak, onlarla bire bir ilgilenmek, onları daha iyi tanımak, performanslarını kontrol etmek, sorunlarına çözüm alternatifleri üretmek gibi görev ve sorumluluklar üstleniyor. Öğrenci velileriyle düzenli olarak görüşmeler yapan koç öğretmenler, ev ziyaretlerine de gidiyor, Veli ve öğrenciyi daha yakından tanıma fırsatı bulan koç öğretmenler, bu sayede öğrencinin başarma isteğini artırıcı çalışmalar da yapıyor. Projede, eğitim teknolojilerinin öğrenci ve öğretmenler tarafından aktif olarak kullanılması, görsellerden, videolardan, deneme sınavlarından, yaprak testlerden en üst seviyede yararlanılması teşvik ediliyor.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, projenin Milli Eğitim Şube Müdürü Yunus Emresezer koordinatörlüğünde öğretmenler  Semra Yılmaz ve Nafia Ağmış tarafından yürütüldüğünü, başarıya giden yolun tek taraflı olmadığını, öğrenci, öğretmen ve veli işbirliğinin çok önemli olduğuna inandıklarını söyledi. Akar, "Projede, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaokul ve lise proje yürütme ekipleri, okul-aile birlikleri birlikte sorumluluk alıyor. Bu proje ile 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri içinde de yer alan; okullar arası başarı farkının azaltılması, öğrenci-ebeveyn-öğretmen ve okulun dört temel unsur olarak belirlenmesi, insan merkezli uygulamalarla bire bir takipleri yapılan öğrencilerin e-portfolyo aracılığıyla çok yönlü tanınması hedefliyoruz" dedi.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), ()

FOTOĞRAF