Gaziemir Belediyesi’nin Cumhuriyet Semt Evleri’nde düzenlediği el sanatları kurslarına katılan kadın kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri eserler görücüye çıktı. Sergide ahşap boyama, tel kırma, kağıt telkari, kaatı, takı tasarım, kurdele ve brezilya nakışından ürünler sergileniyor.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un “her mahalleye bir belediye” sloganıyla hayata geçirdiği Cumhuriyet Semt Evleri’nde düzenlenen kurslara katılan kadınların ürettikleri el emeği göz nuru ürünler, açılan yıl sonu sergisinde beğeniye sunuldu. Gaziemir Belediyesi Düğün Salonu’nda açılan sergide; ahşap boyama, tel kırma, kağıt telkari, kaatı, takı tasarım, kurdele nakışı ve brezilya nakışı kurslarına katılan 2 bin kadın kursiyerin yıl boyunca ürettikleri ürünler yer alıyor. Kadınların büyük emekle ürettiği ürünlerin beğeniye sunulduğu sergide, takıdan ev eşyasına birbirinden kaliteli ve farklı el emeği göz nuru ürünler tüketiciyle buluşturuluyor.
Toplumsal yaşamın her kademesinde kadına çok önemli görevler düştüğünü ve toplumun temelini kadınların oluşturduğu ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Toplumun yarısını oluşturan kadınlarımızı Cumhuriyet Semt Evleri aracılığıyla sosyal ve ekonomik hayatın içine çekmekten, onları kentlerin yönetiminde söz sahibi bireyler haline dönüştürmekten büyük mutluluk duyuyorum. Kursiyerlerimizin ürettiklerini fuarlar ve özel sergilerle tüketiciye ulaştırıp hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de el emeği ürünlerini halkımızın beğenisine sunuyoruz” diye konuştu.