İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen 'Bi' Dünya İş' başlıklı konferans serisinde sektörlerinin liderleri öğrencilerle buluştu.

İEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aşkar, girişimcilerin başarıya giden yoldaki azimlerinin öğrencilere yol gösterici olacağını söyledi. İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder de etkinliklerle öğrencilerin içsel motivasyonlarını arttırmayı amaçladıklarını aktardı. Önder, konuşmacıların girişimcilik hikâyelerinin unutulmaz örnekler oluşturduğunu belirterek, öğrencilere "Kendi hikâyenizi yazın. Geçmişi ve geleceği düşünün. Kendinizi eğitin ve düzenli olun. Kendinize bir model bulun, başarı hikâyeleri okuyun" tavsiyesinde bulundu. Etkinlikte öğrencilere 'Toroslardan Avrupa'ya Uzanan Bir Başarı Öyküsü' başlıklı konuşmasıyla seslenen özel sektörde üst düzey yönetici olan Kemal Şahin de gençlerin yeteneğine uygun bir iş seçmesini tavsiye etti. Şahin, "Yeteneğinize uygun bir iş bulun ve severek yapın. İşi sevdiğinizde zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Burs kazanarak Almanya'ya gittim. Orada mühendislik okudum. Eğitimimi tamamladıktan sonra 1982 yılında küçük bir hediyelik eşya dükkânı açtım. Dönemin 5 bin Mark'ıyla, bugünün 10 bin TL'siyle işe başladım. Bugün 8 farklı ülkede faaliyet gösteriyoruz" dedi. Şahin, mühendislik eğitimi aldığını ancak işletme alanına yöneldiğini, işini yaparken güven oluşturmanın başarıda en önemli unsurlardan birisi olduğunu vurguladı. Pazarın taleplerine göre ürün oluşturduğunu aktaran Şahin, Almanya'da başladığı iş yaşamında müşterilerinin taleplerine uygun ürünler sunduğunu, bugün 8 farklı ülkede çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

'HAYAL KURUN'

Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Ören de girişimciliğin hayal kurmakla başladığını belirterek, "Girişimcilik düşünce yapısında değişimle başlar. Girişimci kafa yapısını oluşturmadan başarılı olmak zor. Öncelikle bir hayaliniz olmalı. Sonra bu hayal için ne yapabileceğinizi düşünmeniz ve çabalamanız gerekir.  Yaptığınız işe fark katmalısınız" diye konuştu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAF