Ahmet KORKMAZ/ GÖLBAŞI (Adıyaman), ()-ADIYAMAN'ın Gölbaşı ilçesinde, 15 Temmuz, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. 
15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere Adıyaman Vali Yardımcısı ve Gölbaşı Kaymakam Vekili Adem Kaya, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Erdinç Ağcakoyunlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Koçyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler okunan Kuran-ı Kerim ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, canlı bağlantı ile halka seslenmesinden sonra konuşan Belediye Başkanı İskender Yıldırım, "Demokrasiye sahip çıkan, egemenliğini korumak için canını veren 246 şehidimizi ve yüzlerce gazimizi saygıyla yad ediyorum. Allah bir daha bu asil millete böyle kara bir gece yaşatmasın” dedi.

Vali Yardımcısı ve Gölbaşı Kaymakam Vekili Adem Kaya ise ”Adıyaman tarihi boyunca  devletinin, milletinin ve bayrağının yanında sarsılmaz bir kararlılıkla yer alma şerefini her zaman taşımıştır. Bu asil duruşunu FETÖ/PDY üyesi hainler tarafından Cumhuriyetimize, İstiklalimize ve millet iradesine ihanet teşebbüsünün yapıldığı 15 Temmuz gecesi ve sonrasında da net bir şekilde ortaya koymasını bilmiştir. O karanlık gecede Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara inerek demokrasisine ,devletine ve namusuna yönelen bu beyhude girişime en güzel cevabı veren siz değerli Gölbaşılı kardeşlerime taktir ve şükranlarımı sunuyorum. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke artık,15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından şiirlerle ve 15 Temmuz sunuları ile  devam eden etkinlikler halka çorba ve su ikramıyla devam etti.
FOTOĞRAFLI