DİYARBAKIR Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Akar'ın, Almanya'da Diyarbakır'ın tanıtımıyla ilgili verdiği konferansa katılan Akkaya ailesi, kentin tarihinden etkilendi. Almanya'dan Diyarbakır'a misafirliğe gelen Akkaya ailesi, kentte ev alıp, yerleşmeye karar verdi. 
Ardahan'dan çalışmak için 40 yıl önce Almanya'ya göç eden Akkaya ailesi, Diyarbakır'da yaşamaya karar verdi. AK Parti'li Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Akar, bir süre önce Almanya'nın Köln kentinde Diyarbakır tarihiyle ilgili verdiği konferansa katılan Akkaya ailesi, kentin tarihi ve kültürel değerlerinden etkilendi. Konferans sonrası Akar ile bir araya gelen Akkaya ailesi, Diyarbakır'ı görmek istediklerini anlattı. Bunun üzerine Akar, aileyi kentte misafir etmekten memnun olacağını söyledi. 
'DİYARBAKIR'I BÖYLE BİLMİYORDUK'
Bir süre önce Diyarbakır'a gelen Akkaya ailesi, Akar tarafından karşılandı. Kentin tarihi ve turist yerlerini Akar ile gezen aile, Diyarbakırlıların misafirperverliğin etkilenerek, burada ev almaya karar verdi. 4 çocuk babası Güral Akkaya, Diyarbakır'ı daha önce bilmediğini ifade ederek, "Daha önce Diyarbakır hakkında olumsuz bir bakış açımız vardı. Gelip gördükten sonra böyle olmadığını anladım. Diyarbakır’dan kendime ev alacağım ve bundan sonra bu kadim kentin fahri hemşerisi olacağım. Peygamberler  ve sahabeler şehri Diyarbakır’ı çok beğendim. İmkanlarım ölçüsünde bu şehre sürekli gidip gelmeye çalışacağım. Gelmeden önce Diyarbakır hakkında birçok olumsuz görüşler belirtmiştiler. Geldim ve bu şehrin ne kadar güvenli ve ne kadar modern bir şehir olduğunu gördüm. Artık bende bu şehrin tanıtım elçisiyim gittiğim her yerde buranın güzelliklerini anlatacağım. Ailemle, çocuklarımla birlikte Avrupa’da ve yurt dışında Diyarbakır’ı anlatacağım” dedi.
BAŞKAN BEYOĞLU’NDAN AİLEYE PLAKET
Akkaya ailesini makamında ağırlayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ziyarette Güral Akkaya’ya plaket verdi. Başkan Beyoğlu, tarih ve medeniyet kenti olan Diyarbakır’la ilgili olumsuz algıları kırmak için çaba gösterdiklerini belirterek, "Sevgi ve kardeşliğin simgesi olan kentimizi görmek isteyen bu değerli ailemizi ağırlamaktan onur duyduk. Dünyanın her yerindeki insanları Diyarbakır’ı görmeye davet ediyoruz” dedi.
FOTOĞRAFLI