Bitlis Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından düzenlenen yılsonu sergisi büyük ilgi gördü.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün bahçesinde düzenlenen törene Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, sanatın altın bilezik olduğunu, burada eğitim alan gençlerin ailelerine yük olmadığını söyledi. Altun, “Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, işsizlikle ilgili temel sorun, istihdam alanındaki en temel sorun mesleksizliktir. Bir mesleğiniz olmadığı zaman iş bulmanız zor olacaktır. Çünkü işveren kar etmek için çaba gösterecek. Bunu yaparken nitelikli insanlarla meslek sahibi, sanat sahibi insanlarla çalışmak ister. Aksi takdirde ehil olmayan, vasfı olmayan kişilerle kurulan bir işletmenin devam etmesi mümkün değildir. Bir meslek sahibi olmak bir iş sahibi olmaktan daha önemlidir. Bu anlamda müdürlüğümüz son derece önemli bir görevi ifa etmektedirler. Burada kurslara devam eden vatandaşlarımız çok güzel bir şekilde hem kendi aralarında sosyalleşmekte hem de atalarımızın altın bilezik olarak nitelendirdiği sanatı öğrenmektedirler. Bu kursların açılmasında ve kurslara devam eden kursiyerleri tebrik ediyorum” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fikret Rona ise, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde olan halk eğitim merkezlerinin öneminin büyük olduğunu belirterek, “2014-2015 eğitim öğretim yılında 270 kursta 4 bin 600 kursiyere eğitim verilmiştir. Bu kurslarımız istihdam alanında önemli yere sahip olmuştur. Açık öğretim eğitimi alanında ise 4 bin 200 öğrenciye hizmet vermekteyiz. Bizi kırmayarak buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından açılan çeşitli kurslarda başarılı olan kursiyerlere katılımcılar tarafından belgeleri verildi. Halkoyunları gösterilerinin ardından yılsonu sergisinin açılışı geçekleştirildi. 3 gün boyunca açık kalacak olan sergi vatandaşlar tarafından da büyük ilgi görüyor.