ANTALYALI iş adamı İlker Balbay, Şirinyalı Mahallesi'nde sokak köpeklerinin ısırması nedeniyle yaralandı. Sabah spor yaparken 5 köpeğin saldırdığını belirten Balbay, köpek ısırıklarının fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabından paylaştı.

İlker Balbay paylaşımında, "Yetkililere! Özellikle sokak köpeklerine sahip çıkalım. Yerleri sokak değil barınaklar olmalı. Bugün bana yarın size, çocuklarımız da var. Evimde iki köpek besleyen iyi bir hayvan sever olarak eski Lara yolunda spor yaparken sokak köpeklerinin saldırısına uğradım. Yetkililere sesleniyorum, yeter artık bu hayvanlara sahip çıkın. Ben bir yetişkinim herkesin karısı çocukları var" ifadelerine yer verdi.

Olayın ardından Muratpaşa Belediyesi Turunç Masa'ya durumu bildiren Balbay, "Konu ile ilgili şikayetimi ve düşüncelerimi belediye yetkilileriyle paylaştım. Konuyla yakından ilgilendiler ve Lara bölgesindeki sokak köpeklerinin ıslahı ve rehabilitasyonu ile ilgili detaylı çalışma yapacaklarını bana ilettiler. Bir hayvansever olarak sokak köpeklerinin saldırısında onlara kabahat bulmuyorum. Onların ihtiyaçları sağlıklı şekilde karşılanırsa daha huzurlu ve kendilerini güvende hissedeceklerdir ve şiddete meyilli olmayacaktır" diye konuştu.