Mehmet BULDU/İZNİK,(Bursa),() - BURSA'nın İznik ilçesinde Milli İrade Meydanı'nda buluşurken, anma programı gece saat: 00.10 'da salaların okunması sona erdi.

15 Temmuz 2016’da FETÖ Terör Örgütü’ne bağlı teröristlerce yapılan hain darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlar için dün ilk programda Şehitler Mezarlığında Kur’an-ı Kerim  tilaveti okundu, dualar edildi. Yüzlerce vatandaş öğle namazı öncesi Eşrefzade Caminde okunan Mevlid-i şerife katılarak dua ve niyazda bulundu. İznikliler, 15 Temmuz  Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında  akşam saat 20.00'de  İlçe Kaymakamlığı'ndan başlayıp İznik Milli İrade Meydanı'nda son bulan 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşüne katıldı. 

BAŞKAN USTA: RABBİM VATANIMIZI HER TÜRLÜ SALDIRIDAN KORUSUN

15 Temmuz’da yaşanan ihaneti ve hainleri asla unutmayacaklarını vurgulayan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, "Bir asır önce ya istiklal ya ölüm parolasıyla Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandıran Türk Milleti, 15 Temmuz'da, gün vatana sahip çıkma günüdür diyerek vatana sahip çıkmış, alçaklara vatan toprağını dar etmiştir. İstiklal Harbi nasıl yeni bir dönemi başlatmışsa, 15 Temmuz da yeni kapılar aralamış, bağımsızlığımızı korumanın yanında, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmesinde de dönüm noktası olmuştur. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Rabbim, vatanımızı her türlü saldırıdan, her türlü ihanetten korusun. Rabbim, bu aziz millete bir daha 15 Temmuz benzeri travmalar yaşatmasın" dedi.

KAYMAKAM BAYRAKTAR: ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ise yaptığı konuşmada "15 Temmuz, bu vatanın, ezanın, bayrağın savunulduğu bir gündür. Ama Allah buna benzer günler göstermesin. Bu topraklar üzerinde yalnızca bu halkın iradesi geçerli olacağının tarihe damgasının vurulduğu bir gündür. Bundan sonra zannetmiyorum ki FETÖ'cü hainlere benzer hainler bu vatanı bölmeye, parçalamaya, bu toplumu ortadan kaldırmaya yönelik bir davranışa cesaret etsinler. Her tecrübe acıdır ama insanlığın geleceğine de ışık tutar. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu.

Programa İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Cumhuriyet Savcısı Olgun Kaya, İlçe Jandarma Komutanı  Üsteğmen Tuncay Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bektaş,  Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Coşkun, siyasi parti temsilcileri, Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu ve üyeleri, ile halkın katılımı ile gerçekleşti. Program 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü anlatan sinevizyon gösterisi sona erdi.

Programa gelenlere İznik Belediyesi tarafından lokma ve çeşitli yiyecekler ikram edilirken, İlçe Müftüsü Üzeyir Yavaş'ın yaptığı dua ile program son buldu.

FOTOĞRAFLI