Mustafa KIRLAK/ (PERŞEMBE), (Ordu), () - ORDU’nun Perşembe ilçesinde çaldıkları 10 bin lira değerindeki tarım ve inşaat malzemelerini internette satışa çıkaran şüpheliler, alıcı gibi davranan jandarma ile pazarlık yapmaya kalkışınca yakalandı. 

Olay, Perşembe ilçesi Çamarası Mahallesi’nde meydana geldi. Yılmaz Cesur’a ait evin çatı katında bulunan 10 bin lira değerindeki 2 adet tırpan motoru,1 adet odun motoru, 1 adet matkap, 1 adet spiral takımı,1 adet su borusu kaynatma makinesi, 1 adet 12 kilogramlık tüp kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Sabah saatlerinde eşyalarının çalındığını fark eden Yılmaz Cesur, şikayetçi oldu. Jandarma ekipleri, çalınan malzemelerin satılabileceğini değerlendirerek, soruşturma başlattı.

Ekipler Fatsa ilçesinde internette aynı değer ve modeldeki malzemelerin satışa çıkarıldığını tespit etmesi üzerine alıcı gibi davranarak satıcılarla iletişime geçti. Bunun üzerine alıcı kılığına giren jandarma ekipleri Fatsa ilçesinde şüphelilerle buluştu. Malzemeler için pazarlık yapıldığı esnada jandarma ekipleri şüpheli B.S. (20) ile S.E.’yi (19) gözaltına aldı. Şüphelilerin aracında yapılan aramada Yılmaz Cesur’a ait olduğu tespit edilen 1 adet matkap ve 1 adet tırpan motoru ele geçirildi.

Şüphelilerin ilk ifadelerini alan jandarma ekipleri, malzemeleri arkadaşları olan F.C. (20) ile birlikte çaldıklarını itiraf etti. Bunun üzerine jandarma ekipleri, Yılmaz Cesur’un yeğeni olduğu öğrenilen F.C.’yi de gözaltına aldı. F.C., ifadesinde hırsızlık olayını beraber yaptıklarını ve diğer malzemelerin B.S.’nin evinde sakladığını itiraf etti. B.S.’nin evinde yapılan aramada ekipler, diğer malzemeleri de ele geçirdi. Jandarmadaki işlemlerin tamamlanmasının ardından F.C., B.S. ve S.E., mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüpheliler,  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI