Malik GÖDELİNER- Sefa ÜNAL/KARATAŞ(Adana), () - ADANA’nın turizm ilçesi Karataş’ta 94 kilometrelik içme suyu şebekesinin yenilenmesi çalışmasının temeli atıldı.
Proje kapsamında içme suyu şebekesinin yenilenmesinin dışında, 1 adet 500 metreküplük ayaklı içme suyu deposu,  2000 metreküplük içme suyu deposunun onarımı, terfi merkezleri inşaatı, 1 adet branşman odası, 4 adet bakiye klor ölçüm odası, 6 adet 1. kademe debi ölçüm odası, 3 adet 2. kademe debi ölçüm odası yapılacak. Proje; İLBANK A.Ş. ve Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçiriliyor. Önümüzdeki süreçte, turizm ilçesi Karataş için hayati önem taşıyan arıtma tesisi de yapılacak. Karataş İçme Suyu Şebekesi temel atma töreni İlçe Jandarma Komutanlığı önünde gerçekleştirildi. Törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, İLBANK A.Ş. Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar ve Karataşlılar katıldı.
HİZMETİ KİM YAPARSA YAPSIN, BİZİ MUTLU EDER
Adana’nın her karış toprağını çok sevdiklerini söyleyen Başkan Zeydan Karalar, Adana’ya yapılan hizmetin kimin tarafından gerçekleştirildiğinin asla önemi olmadığını belirterek, Adana için güzel işlere imza atıldığında çok sevindiklerini ve duygulandıklarını ifade etti.
Karataş İçme Suyu Şebekesi’nin temel atma töreninde de aynı duyguları yaşadıklarını kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Bugün temel atıyoruz fakat bunu eleştirenler var. Zeydan Karalar’a olmayan bir şeyi söyletmek asla mümkün değildir. Rol çaldırmak da mümkün değildir. Bu projede kimin emeği varsa, kimin hakkı varsa, onun hakkını teslim ederiz. Ama bugün burada temel atmak bize nasip olmuştur. SUKAP kapsamında; su, kanalizasyon ve altyapı ihtiyacı olan yerlerde, yüzde 50 hibe, yüzde 50 kredi uygulamasıyla projeler destekleniyor. Kredi ama bunu müessese ödeyecek. Bir de, projemizle ilgili belediyeden para hiç çıkmayacak gibi bir kanaat var. Öyle değil. İller Bankası’nın tabii ki büyük desteği var. İller Bankası hem paranın yarısını buluyor, hem yarısının kredisini buluyor. Fakat kredi, kardeşlerimin vergilerinden oluşan belediyenin bütçesinden ödenecek.. Elbette bu çok büyük yatırımdır. Bu projenin gerçekleşmesi, ihalesinin yapılması onanması, sözleşmenin imzalanması önemli bir aşamadır. 2010 yılında başlayan süreçte, bu aşamaların hepsinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, İller Bankasının değerli Genel Müdürünün, İller Bankasının değerli yöneticilerinin önemli katkıları vardır. Huzurlarınızda onlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.
PROJENİN 9 YIL SONRA TEMELİNİ ATTIĞIMIZ İÇİN SEVİNÇLİYİZ
Devletin güçlü bir kurum olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar ŞÖYLE DEVAM ETTİ:
“Devletimiz Cumhurbaşkanıyla, bakanlarıyla, parlamentosuyla, belediyesiyle, ASKİ’siyle bir kurumdur. Tamamının yaptığı işler halk içindir ve bir şey yapıyorum diye kimse hava atmayacak. Biz göreve gelirken zaten millete hizmet edelim diye geliyoruz. Orada oturalım, millete çay ısmarlayalım, makamımızın havası atalım diye mevkilere gelmiyoruz. Bütün kurumlar, yukarıdan aşağıya kadar, millete hizmet için var.  2010’da başlamış bu projenin 9 yıl sonra bugün İLBANK A.Ş.’nin çok değerli Bölge Müdürü Sayın Muzaffer Akgüner Bey’le birlikte temelini atıyor olmamız bizim için onurdur, gurur kaynağıdır. Karataş’ta içme suyu, kanalizasyon yıllardır konuşulur. Konuşulur ama yapan yok. 9 sene süren su ihale hattının temelini atmak bugün bizim için önemli değil mi? Onun için sevinç içindeyiz."
İLBANK A.Ş. Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner de, konuşmasında projenin detaylarını anlattı, İLBANK A.Ş.’nin yapısı amaçlarıyla ilgili bilgi aktardı, Karataş İçme Suyu Şebekesi’nin bölge halkına hayırlı olması dileklerinde bulundu.
Konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI